Skip to main content

Kommunikation med de studerende

Herunder finder du information om, og konkrete eksempler på, hvordan du tager højde for informationssikkerhed og databeskyttelse, når du kommunikerer med de studerende. 

Kommunikation med de studerende skal altid ske til deres student.sdu.dk e-mail eller via itslearning. Bemærk dog at beskeder i itslearning som udgangspunkt ikke kan slettes, så bed dine studerende sende beskeder der indeholder følsomme personoplysninger (helbredsoplysninger, race mv.)  via. deres studenter-mail. Se kommunikationsanbefalingerne til itslearning her. 

Hvis du modtager en e-mail fra en studerendes private mail, så bed vedkommende gensende fra sin SDU e-mail, således at du kan være sikker på, hvilken studerende du kommunikerer med. 

Husk at slette følsomme og fortrolige persondata fra din mailbox senest 30 dage efter modtagelse og almindelige persondata, når du ikke længere har brug for dem/sagen er afsluttet. Hvis du har brug for at gemme følsomme data længere end 30 dage, så flyt dem til et system, der er godkendt til længere opbevaring f.eks. SharePoint. Vær i øvrigt opmærksom på, om noget skal journaliseres.

Vær særligt opmærksom på, at alle konkrete oplysninger om, hvad studerende fejler, er følsomme persondata, også selvom den studerende ”kun” har brækket et ben eller pådraget sig en forkølelse. 

 

Hvis studerende søger vejledning om behandling af persondata i forbindelse med deres speciale eller andre opgaver, kan du henvise dem til deres studieside på mitsdu.dk hvor de under 'Hjælp og vejledning' kan finde fanen 'GDPR information for studerende' eller Datatilsynets hjemmeside.

Det vil ofte være den enkelte studerende, der selv har dataansvaret for de data, de behandler i deres studietid – men det er ikke altid tilfældet. Hvis den studerende inddrages i et forskningsprojekt, hvor SDU stiller data til rådighed eller beder de studerende behandle data på en specifik måde, så kan det være SDU og ikke den studerende, som er dataansvarlig. Spørg SDU RIO ved tvivlsspørgsmål.

 

Sidst opdateret: 21.09.2021