Årets Læreplads

SDU indstillet til Årets Læreplads 2019

Syv kontorelever har indstillet SDU som den bedste læreplads på Fyn. Det er især åbenheden og imødekommenheden, som har kastet en nominering af sig, fortæller en af eleverne.

Af Andreas Brunebjerg Jørgensen, , 18-11-2019

Hver år uddeles prisen Årets Læreplads på Fyn, og i år er syv kontorelever gået sammen og har indstillet SDU til prisen.

- Alle på SDU, og især de oplæringsansvarlige, er meget åbne og imødekommende. Man får hurtigt skabt et bånd på kryds og tværs af afdelinger, og man føler sig som en del af et fællesskab.

Det fortæller kontorelev Katrine Brun Johansen.

Vidt omkring

Som led i deres uddannelse er de syv kontorelever en del af et toårigt forløb på SDU, og indtil videre har det givet rigtig meget, mener Katrine Brun Johansen.

- Vi fik i starten af vores elevtid udleveret oversigt, som viser alle de afdelinger, vi skal besøge, mens vi er her på SDU. Det giver en bred viden med at opleve forskellige afdelinger samt at få skabt et bredt netværk.

- Det er vi rigtig glade for at opleve her på universitetet, og det kan vi i den grad bruge i fremtiden, siger hun.

Attraktiv arbejdsplads

Ifølge Katrine Brun Johansen oplever hun og de andre elever SDU som en attraktiv arbejdsplads, der giver plads til fordybelse og kreativ tænkning.

- Der er altid plads til at komme på gode idéer til nye arbejdsgange, og der vil altid være arbejdsopgaver til os, så der sker noget nyt og spændende hver dag.

- Arbejdspladsen er kæmpe stor, så man oplever en hel masse ting, som man kan bruge i sit fremtidige arbejdsliv, siger hun.

20 år gammel pris

Prisen for Årets Læreplads uddeles den 20. november på Storms Pakhus i Odense, og det er Danske Erhvervsskoler og Gymnasier (DEG), som står bag. Prisen blev første gang uddelt i 1999.