SDU SUND

Første spadestik til SDU SUND er taget

Rektor Henrik Dam og dekan Ole Skøtt har taget første spadestik til SDU SUND – den ny fakultetsbygning, der skal forbinde universitetet med Nyt OUH og styrke forskning og samarbejde.

Af Bolette Marie Kjær Jørgensen, , 15-11-2019

SDU SUND vil, når bygningen står færdig sidst på året i 2022, være på 50.000 kvadratmeter fordelt på tre etager.
Bygningen vil rumme laboratorier, kontorer, undervisningslokaler, auditorier foruden biomedicinsk laboratorium og faciliteter til anatomi og retsmedicinsk institut.
Onsdag den 13. november blev byggeriet af SDU SUND markeret ved et første spadestikarrangement på byggepladsen.

Første spadestik til SDU SUND er taget

 

Visionær sammenkobling

Med den nye fakultetsbygning bliver SDU’s fem fakulteter bundet sammen med det nye universitetshospital, Nyt OUH, som er under opførelse.
Denne nærhed skal understøtte samarbejdet mellem universitet og hospital og styrke forskning, uddannelse og behandling.
-Det første spadestik til Nyt SUND er starten på en visionær sammenkobling mellem SDU og Nyt OUH, hvor nærheden mellem grundforskning, uddannelse og klinik vil skabe de bedste muligheder for forbedre menneskers liv og skabe værdi for samfundet - nationalt og globalt, siger Henrik Dam, rektor på SDU.


Bevilling på 1,4 mia. kr.

Det er Vejdirektoratet, som bygger SDU SUND, og fakultetsbygningen forventes at være i brug starten af 2023. Projektet har en bevilling på cirka 1,4 mia. kr.
- Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet får unikke muligheder ved at flytte sammen med OUH og SDU’s øvrige fire fakulteter. Vi vil i fællesskab kunne udnytte sammenbygningen med OUH til at få igangsat helt nye forskningsprojekter og uddannelses- og innovationsaktiviteter til gavn for patienter, studerende og omverdenen, siger Ole Skøtt, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.