Lønforhandling

Lønkrav kommer ikke længere i brune kuverter

SDU har digitaliseret sin lønforhandlingsproces. Det berører 4500 fastansatte medarbejdere, når de én gang om året kan forhandle løn.

Af Bente Dalgaard, , 14-11-2019

For ikke så længe siden fik SDU-medarbejdere en brun cirkulationskuvert med et lille skema i, når det var ved at være tid til deres årlige lønforhandling.

Hvis de udfyldte skemaet, puttede de det tilbage i kuverten og sendte den videre i et kredsløb, der først sluttede, når de havde været til lønforhandling og fik en brun kuvert med det endelige svar.

Men den tid er ovre, for SDU har nu afsluttet et digitaliseringsprojekt, som betyder, at medarbejdere, tillidsfolk og ledere i stedet kommunikerer på sitet sdu.dk/loen både før og efter den egentlige lønforhandling.


Hurtigere arbejdsgange

-Vi har rullet projektet ud lige så stille og inddraget brugerne i processen, så vi har fået et system, som begge parter har sagt god for, siger kontorchef Bjarne Nielsen, der leder digitaliseringsenheden i HR-service.

Han fortæller, at forhandlingsprocessen er blevet meget hurtigere, men derudover er der også en gevinst at hente i de arbejdsopgaver, der ikke længere skal udføres, f.eks. print og udsendelse af skemaer.

-Hvis vi summer det hele op, har vi faktisk sparet det, der svarer til en heltidsmedarbejder, siger Bjarne Nielsen, som også fornemmer, at der er tilfredshed med digitaliseringen:

-Jeg har i alle tilfælde kun fået gode tilbagemeldinger.

Du kan se lønforhandlingsprogrammet på:
https://sdunet.dk/da/personale/ansaettelsesforhold/loen/loenforhandlinger