Skip to main content

Nøgletal

Rapport med aktuelle nøgletal

På SDU er valgt en række kvantitative nøgletal og kvalitetsindikatorer, som skal supplere de krav, som kvalitetspolitikken stiller til kvalitetsarbejdet.

Nøgletallene og kvalitetsindikatorerne opgøres alle på uddannelsesniveau.

Læs mere om de enkelte nøgletal og find flere data her:

Andel af optagne studerende i et givent år, som ikke er enten studieaktive eller dimitteret på det samme hovedområde 13 måneder efter studiestart.

Læs mere om nøgletallet her.

Find uddannelsernes nøgletal for frafald i Uddannelsesberetningen via qv.sdu.dk (åbner i et nyt vindue).

Dimittendernes studietid bestemmes ud fra den dato, de er indskrevet på uddannelsen, til den dato de dimitterer fra uddannelsen. Overskridelsen af studietid opgøres som forskellen mellem den realiserede studietid fratrukket den normerede studietid.

Læs mere om nøgletallet her.

Find uddannelsernes nøgletal for studietid i Uddannelsesberetningen via qv.sdu.dk (åbner i et nyt vindue).

Overgangsfrekvens - Bacheloruddannelser

Overgangsfrekvensen defineres som antallet af årets dimittender, som optages samme år på en kandidatuddannelse på SDU (dimitterende i perioden 1. oktober – 30. september, som optages i samme periode). 

Læs mere om nøgletallet her.

Find uddannelsernes nøgletal for overgangsfrekvens i Uddannelsesberetningen via qv.sdu.dk (åbner i et nyt vindue).

Ledighed - Kandidat og professionsbacheloruddannelser

Ledighed opgøres som den gennemsnitlige ledighedsgrad 4-7 kvartaler efter dimittendtidspunktet. Opgørelserne dækker over dimittender i perioden 1. oktober året før til 30. september i året. Beskæftigelse opgøres som den gennemsnitlige beskæftigelsesgrad 12-23 måneder efter dimittendtidspunktet. Opgørelserne dækker over dimittender i perioden 1. oktober året før til 30. september i året.

Læs mere om nøgletallet her.

Find uddannelsernes nøgletal for  ledighed i StudieData og Analyse - Whitebook via powerbi (åbner i et nyt vindue).

 

 

For både bachelor-, professionsbachelor- , erhvervskandidat- og kandidatuddannelser defineres en undervisningsaktivitet enten som: Planlagt udbud af undervisning, hvor underviseren og studerende er fysisk til stede sammen eller IKT-baseret undervisning.

Af fagbeskrivelserne fremgår  timetallet for hvert enkelt fag. Studienævnet sikrer årligt, at uddannelsen lever op til universitetets undervisningsgaranti på 12 ugentlige timer i 13 uger for bacheloruddannelser og at der i løbet af hvert semester (13 uger) som minimum tilbydes 104 undervisningstimer på kandidatuddannelser.

Læs mere om nøgletallet her.

Der opereres i kvalitetspolitikken med to tal til belysning af forskningsdækning: VIP-DVIP er en indikator for, hvor stor en del af undervisningen, der varetages af undervisere, der er fastansatte, herunder undervisere, der forsker på SDU. Jo højere andelen er, jo større indikation er der på, at de studerende modtager forskningsbaseret undervisning.

STÅ/VIP-ratio er en indikator for, hvorvidt de studerende i undervisningen har god mulighed for kontakt til aktive forskere, i det den opgør, hvad der kan sammenlignes med uddannelsens klassekvotient. Jo lavere ratioen er, jo bedre er muligheden for kontakt. STÅ/VIP-ratioen fungerer som en supplerende kvalitetsindikator, og er ikke lampeudløsende. 

Fakulteterne opgør begge nøgletal ud fra deres indberetninger af undervisningsaktivitet til Uddannelses- og Forskningsministeriet. Opgørelsen udarbejdes årligt i maj/juni og baserer sig på aktivitetsbilledet for forgangne efterårssemester og igangværende forårssemester. 

Læs mere om nøgletallet her.

Uddannelsernes studieintensitet opgøres hvert andet år af  Undervisnings- og forskningsministeriet. 

Tallet angives af de studerende, som i et spørgeskema svarer på spørgsmålet: ”Hvor mange timer bruger du på undervisning, selvstudium (og praktik) på en typisk uge i dette semester?”. Nøgletallet for studieintensitet er medianen af de studerendes besvarelser. 

Målet er, at alle fakultetets uddannelser skal have en studieintensitet på 35 eller derover. 

Studieintensitet er for nuværende ikke en del af SDUs centrale nøgletal.

Find uddannelsernes tal for studieintensitet i StudieData og Analyse - Whitebook via powerbi (åbner i et nyt vindue).

Læs mere om nøgletal for deltidsuddannelser her (åbner link i et nyt vindue). 

Find flere data fra undersøgelser og evalueringer her (åbner link i et nyt vindue). 

Du kan også finde SDU Analytics side om uddannelser her (åbner link i et nyt vindue). 

Sidst opdateret: 15.11.2023