Skip to main content

SDU eScience Center udvider sine tjenester til forskere

SDU eScience Center tilbyder nu et bredt udvalg af tjenester til forskere på alle fakulteter.

Af Claudio Pica & Desirée Suhr Pérez, , 20-02-2020

Sammen med traditionelle HPC-faciliteter inkluderer de nye tjenester et unikt og innovativt digitalt forskningsmiljø, kaldet UCloud, som nu er den anbefalede platform på SDU til forskningsdataanalyse.

UCloud er specifikt bygget til at understøtte forskernes behov for både computing og datastyring. Det er designet til at være brugervenligt med en intuitiv grafisk brugergrænseflade, der er tilgængelig via nettet. Det nye system er fleksibelt og kan imødekomme nye behov fra forskergrupper ved hjælp af avanceret teknologi.

UCloud er en meget sikker platform for forskningsdata, der er egnet til følsom dataanalyse, i overensstemmelse med GDPR-reglerne, med en formel ISO / IEC 27001: 2013-certificering.

Rustet med funktioner designet til forskningsarbejde er UCloud's mission at gøre kompleks digital teknologi tilgængelig for alle forskere. Her er nogle af de funktionaliteter, som UCloud tilbyder:

  • Del & samarbejd med sikker opbevaring
    UCloud gør det muligt for forskere at samarbejde om datasæt ved at dele med alle medlemmer af deres team uden at gå på kompromis med sikkerheden. Store forskningsdatasæt kan gemmes i UCloud.
  • Interaktiv supercomputing for alle
    Den intuitive grafiske brugergrænseflade giver adgang til kraftfulde, interaktive high-performance computing-, dataanalyse- og visualiseringsværktøjer. Platformen understøtter også skylignende tjenester såsom webbaserede dashboards. UCloud tilbyder sektionen "Apps", der er indlæst med populære applikationer; mere kan tilpasses on-demand. Enkle eller komplekse applikationer kan implementeres med et par klik via en intuitiv brugergrænseflade.

En detaljeret guide til UCloud med introduktionsvideoer til nye brugere er tilgængelig på docs.cloud.sdu.dk.

Brugersupport og træning

SDU eScience Center tilbyder brugerstøtte på højt niveau og hjælper nye forskergrupper med at få fuldt udbytte af data- og computersystemerne på SDU.

Workshops og seminarer om specifikke emner arrangeres ud fra forskningsgruppernes individuelle behov. Kontakt venligst SDU eScience Center på escience@sdu.dk for mere information.