Skip to main content
Ny coronavirus

COVID-19: SDU åbner for ph.d.-studerende

SDUs campusser vil fra tirsdag den 11. maj igen være tilgængeligt for ph.d.-studerende, der skal deltage i undervisning eller benytte læse- eller kontorpladser.

Vi rykker tættere og tættere på et åbent samfund og dermed også et universitet fyldt med liv, som vi kender det. Tirsdag d. 11. maj tager vi endnu et skridt i den retning, da der åbnes for, at ph.d.-studerende kan møde fysisk op på universitetet.

Meldingen kommer efter en godkendelse fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, som skriver, at ph.d.-studerende kan vende tilbage til campus, så længe de agerer som studerende. Det vil sige, at man f.eks. har undervisning på ph.d.-kurser eller skal benytte sig af læse- eller kontorpladser på SDU.

Ingen ændringer i kravene før fremmøde
De nuværende restriktioner med krav til test og afstand, som kan læses længere nede på siden, gælder naturligvis også for de ph.d.-studerende. Der er ikke ændret i adgangen til campus for ansatte og øvrige studerende siden sidste udmelding: https://sdunet.dk/da/personale/arbejdsmiljoe/coronavirus/coronavirus-update/coronavirus-update-060521

Testkrav
Alle ansatte og studerende skal inden fysisk fremmøde på campus have et negativt testresultat inden for de seneste 72 timer ved gennemførelse af enten hurtigtest/antigentest eller PCR-test for COVID-19. Medmindre man kan vise en positiv antigen-test, der er mellem 14 og 180 dage gammel eller er færdigvaccineret mod COVID-19 mindst 14 dage forinden.

Testfaciliteter
Der er testfaciliteter til rådighed på alle SDU’s campusser som supplement til den øvrige testkapacitet i samfundet, og på dette link: https://sdunet.dk/hurtigtest  kan du orientere dig om, hvor test-mulighederne er på de enkelte campusser samt andre praktiske spørgsmål.

Afstandskrav
Sundhedsstyrelses anbefalinger lyder fortsat, at man altid skal holde mindst 1 meters afstand til andre personer og når muligt 2 meters afstand.

Hold dig orienteret på FAQ’en, som opdateres løbende:
For studerende: https://mitsdu.dk/corona
For medarbejdere: https://sdunet.dk/corona

Med venlig hilsen

Thomas Buchvald Vind
Universitetsdirektør


Ny coronavirus

Vi har samlet alt SDU-relateret information på en side

Læs mere

FAQ til medarbejdere på SDU

Læs om hvordan du som medarbejder er stillet og skal forholde dig under beredskabet iværksat som følge af coronavirus.

Læs mere

Redaktionen afsluttet: 10.05.2021