Skip to main content

Open Access

Open Access er fri adgang til forskningspublikationer for alle med så få restriktioner som muligt.

Det betyder, at forskningen kan læses og bruges uden login og betaling.  Er forskning Open Access, kan den nå bredere ud. Både til andre forskere og til samfundsmæssigt brug.

I 2018 vedtog Syddansk Universitet en Open Science-politk. Det betyder at universitetet arbejder målrettet med at gøre forskningspublikationer tilgængelige for alle via SDU's forskningsdatabase. SDU's open access-publikationer er desuden tilgængelige i søgemaskiner, SDU biblioteks søgebrønd og Unpaywall, som blandt andet bruges af Web of Science-databasen. 

SDU er derudover tilsluttet Den nationale open access strategi fra 2014, som tilsigter, at alt statsligt støttet forskning skal være offentligt tilgængeligt gennem grøn open access.

Læs mere om SDU's Open Science-politik og Den nationale open access strategi.

Forskere ved SDU opfordres til at gøre fagfællebedømte manuskripter open access (grøn open access/parallelpublicering). Der er også en række muligheder for at få støtte eller rabat til at publicere open access ved visse tidsskrifter. Mulighederne kan ses i højremenuen. 

Du kan få hjælp til, hvordan du kan og må parallelpublicere i Pure af Pure-kontoret. Vi hjælper med rettighedsafklaring og korrekt upload i Pure-databasen. Kontakt os på puresupport@bib.sdu.dk 

 

 

 

 

SDU's publiceringsaftaler til open access

Gå til siden

Tvivlsomme tidsskrifter
SDUB's Open Access Midler er ophørt

Se yderligere detaljer

Sidst opdateret: 02.02.2023