Skip to main content

ORCID og andre ID'er

SDU anbefaler på det kraftigste, at du får dig et ORCID og linker det til din Pure-profil. Et ORCID er et personligt, unikt ID, du beholder igennem hele din karriere. Bruger du dit ORCID aktivt, minimerer du risikoen for, at dine publikationer bliver forvekslet med andres i blandt andet citationsdatabaser.

Citationsdatabaser laver deres egen identifikation af dig som publicerende forsker. De har til hensigt at indsamle publikationer og citationer for på den måde at vise, hvilken forskning der bliver bedrevet på den enkelte institution eller af den enkelte forsker. Scopus og Web of Science er begge citationsdatabaser.

I udgangspunktet bruger databaserne navn, forskningsområde og affiliering til at bestemme, om der er tale om den samme forsker. Sker der ændringer i nogle af disse oplysninger, kan det ske, at dine publikationer bliver spredt ud på flere profiler. Deler du navn eller initialer med andre forskere inden for nærtbeslægtede forskningsområder, kan du også opleve, at dine publikationer optræder på en andens profil. Det er derfor vigtigt, at du tjekker databaserne årligt og sørger for, at de er linket op på dit ORCID. Det giver databaserne en sikker måde at koble dine publikationer til din profil, såfremt du også bruger dit ORCID, når du publicerer. Er dine publikationer blevet spredt ud på flere profiler, kan du bede databasen om at sammenlægge til én profil. Det kan du se en guide til i boksen til højre.

Vær opmærksom på at ID'er i citationsdatabaser bruges i internationale rangeringer af universitetet. I interne forskningsanalyser trækkes ID'erne fra Pure, så hvis du tilføjer ID'erne til din Pure-profil, bliver analyserne bedre til at inkludere mere af din forskning.

Ved at gøre krav på og rette dine forsker-ID'er, bliver de analyser, der bliver lavet, mere korrekte.

SDU's Bibliotek kan hjælpe dig med, hvordan du retter dine onlineprofiler. Se vores guide til højre og kontakt os gerne, hvis du har yderligere spørgsmål.

 

Forsker-ID'er i forskellige databaser 

 

Se vejledning til hvordan du tilføjer og gør krav på dine online-profiler.

SE HVORDAN DU GØR

Tjek dine ID'er årligt

Hvis du tjekker dine ID'er én gang om året, sørger du for, at de altid er retvisende. Se vores vejlending til gennemgang af ORCID, Scopus og Web of Science-profilerne.

Tjek din profil i ORCID, Scopus og Web of Science

Kommende kurser om 'Research identifiers and indicators'

se kursuskalenderen

Sidst opdateret: 12.09.2023