Skip to main content

Databehandleraftaler

Hvis der er flere parter i projektet, skal SDU tage stilling til hvordan samarbejdet mellem de forskellige parter hænger juridisk sammen. Det kan for eksempel være projekter, hvor du arbejder sammen med andre (f.eks. Odense Universitetshospital, et andet indenlandsk eller udenlandsk universitet eller en ekstern virksomhed) eller hvis du ønsker at bruge et særligt system/program til behandling af persondata. Der er flere juridiske muligheder:

  • SDU er "dataansvarlig", og de andre parter er "databehandlere", hvis det er SDU der bestemmer, hvordan projektet skal foregå, og de andre deltagere følger SDU's instrukser.
  • SDU er ”databehandler” i et projekt, hvis det er en anden institution, der bestemmer hvordan projektet skal foregå, og SDU bare følger instrukserne fra den anden institution.
  • SDU er ”fælles dataansvarlig”, hvis I er flere institutioner, der sammen bestemmer hvordan projektet skal foregå.

I alle tre tilfælde skal der indgås juridiske aftaler for at sikre at ansvarsfordelingen er klart beskrevet.

Hvis du er i tvivl om databehandlerkonstruktionen, hvis du vil vide om SDU har en databehandleraftale med udbyderen af det system/program, du ønsker at benytte, eller hvis du skal have udarbejdet en databehandleraftale, så kan du altid kontakte SDU RIO. Bemærk venligst, at du/dit institut/dit fakultet aldrig selv må underskrive databehandleraftaler. 

 

Sidst opdateret: 11.10.2021