Skip to main content
IT

Tiltag til sikre Android enheder

SDU IT indfører en ny sikkerhedsforanstaltning, der påvirker ansatte, som tilgår SDU data fra ældre og usikre Android-enheder. For at beskytte universitetets data og forbedre IT-sikkerheden, vil SDU IT begynde at udsende advarsler til brugere af disse enheder.

Af SDU IT, , 19-06-2024

Hvad betyder det for dig?
Hvis du tilgår SDU data fra en usikker Android-enhed, vil du modtage en advarselsmeddelelse direkte på din enhed i form af en popup-notifikation. Denne notifikation informerer dig om, at din enhed ikke længere opfylder sikkerhedsstandarderne, og at det anbefales at opgradere til en nyere og mere sikker Android-telefon.

Hvornår træder ændringen i kraft?
Fra efteråret vil der blive implementeret en aktiv blokering af adgangen til SDU-data fra de pågældende usikre enheder. Det betyder, at du skal anskaffe dig en nyere Android-enhed for fortsat at kunne tilgå universitetets data og systemer.

Hvorfor er dette nødvendigt?
Fremgangsmåden med at spærre adgang for forældede og uopdaterede enheder har været normal praksis for Apple-enheder. Vi er dog bevidste om, at der er en større forskel på Apple-enheder og de mange forskellige Android-modeller på markedet. Dette gør implementeringen mere kompleks, men det er nødvendigt for at sikre, at alle enheder, der tilgår SDU data, lever op til nutidens sikkerhedskrav.

Hvad skal du gøre?
Hvis du er berørt af dette, vil du modtage en direkte besked på din enhed. Vi opfordrer dig til at opgradere din Android-enhed snarest muligt for at undgå fremtidige adgangsproblemer og sikre, at dit arbejde kan fortsætte uden afbrydelser. Det er også vigtigt, at du altid kører med den nyeste tilgængelige sikkerhedsopdatering på din telefon.

Sådan kontrollerer og opdaterer du din Android-enhed:
1. Åbn Indstillinger: Find og åbn appen "Indstillinger" på din Android-enhed.
2. Gå til System eller Om Telefon: Rul ned og vælg enten "System" eller "Om telefon" afhængigt af din enheds mærke og model.
3. Softwareopdatering: Vælg "Softwareopdatering" eller "Systemopdateringer".
4. Søg efter opdateringer: Tryk på "Søg efter opdateringer". Din enhed vil nu søge efter tilgængelige opdateringer.
5. Opdater: Hvis der er en tilgængelig opdatering, følg instruktionerne på skærmen for at downloade og installere den.
For yderligere spørgsmål eller hjælp, kontakt Servicedesken på service.sdu.dk eller på 6550 2990.

Tak for din forståelse og samarbejde i at sikre et sikkert digitalt miljø på SDU.
Redaktionen afsluttet: 19.06.2024