Skip to main content

Vores Grønne Univers

For ansatte på SDU

I Vores Grønne Univers har vi samlet gode råd til, hvordan du kan hjælpe med at reducere udledningen af drivhusgasser fra SDU gennem klimavenlig adfærd.

SDU fik i december 2021 en klimaplan, der samlet beskriver, hvorledes vi frem mod 2030 vil reducere universitetets udledning af drivhusgasser med 70% sammenlignet med 1990. 

Klimaplanen står på skuldrene af tidligere års indsatser med energioptimering, opsætning af solpaneler på tagene, affaldssortering osv., og samler de fremadrettede fælles indsatser i fire indsatsområder: 

  • Campus, bygninger og drift
  • Cirkulært ressourceforbrug
  • Transport
  • Involvering, adfærd og kommunikation

Udover disse indsatser, har du også mulighed for at bidrage til at minimere SDU’s udledning af drivhusgasser. Alle bidrag tæller og er vigtige.

 
Klimaplan- og regnskab

Læs mere om SDU's Klimaplan- og regnskab her

SDU's Klimaplan- og regnskab

Nyhedsbrev

Er du nysgerrig på, hvordan SDU arbejder på at blive et grønnere universitet? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Klimanyhedsbrev

SDU's Klimaambassadører

Som et led i den grønne omstilling på SDU, er en række af SDU's ansatte blevet uddannet til at være Klimaambassadører. Sammen skal de agere som forandringsagenter og bidrage til en mere klimavenlig adfærd på universitetet.

SDU's Klimaambassadører

Spørgsmål og forslag

Har du et spørgsmål vedrørende SDU's klimaarbejde? Eller ligger du inde med et forslag til en indsats, der kan bidrage til universitetes grønne omstilling? Så send os gerne en mail!

Kontakt

Sidst opdateret: 28.04.2023