Skip to main content
DA / EN
Funding

Skriveophold for forskere: Q&A med Julie Emontspool

Forsker Julie Emontspool tog på to skriveophold, da hun skulle udarbejde en større EU-ansøgning. Hun taler varmt om muligheden, som er et initiativ under SDU's strategi for forskningsfinansiering.

Af Stine Charlotte Saltofte Hansen, , 21-03-2024

 

Hvordan bidrog skriveopholdet til jeres ansøgningsskrivning? 

– Vi tog på to skriveophold, som havde forskellige formål. Det første skriveophold omfattede et kerneteam af konsortiepartnere og varede halvanden dag. Opholdet gjorde det muligt for os at blive enige om og udstikke projektets overordnede linjer - mål, metoder, arbejdets indhold, forventede resultater m.m.
 


Hvordan bidrog opholdet til projektsamarbejdet? 

Ud over, at vi kunne arbejde sammen om projektets hovedaspekter, var muligheden for at kunne mødes fysisk i længere tid vigtig, da vi derved kunne lære om og drøfte vores respektive akademiske tilgange, både teoretiske og metodiske, hvilket i sidste ende bidrog til, at projektet hang sammen.

Opholdet gjorde det muligt for partnere, der endnu ikke kendte hinanden, at lære hinanden at kende på en mere uformel måde. Det styrkede tilliden mellem projektpartnerne og bidrog dermed til, at ansøgningsprocessen forløb gnidningsløst.

Hvad lavede I på jeres andet skriveophold?

Vi afholdt et andet, kortere skriveophold i ugerne op til ansøgningsfristen med det lokale SDU-team (forskere og bevillingsrådgivere).

På det andet ophold kunne vi sammen koncentrere os om at udfylde huller i ansøgningens indhold. Vigtigere endnu var det at sikre, at ansøgningen hang sammen på tværs af de forskellige bestanddele, og at dens forventede bidrag blev fremført på den stærkest mulige måde. 

Vil du anbefale et skriveophold til fagfæller, og hvorfor?

– Ja, af ovennævnte grunde.

 Læs om rammerne for at komme på skriveophold herunder.

Opholdet gjorde det muligt for partnere, der endnu ikke kendte hinanden, at lære hinanden at kende på en mere uformel måde. Det styrkede tilliden mellem projektpartnerne og bidrog dermed til, at ansøgningsprocessen forløb gnidningsløst.

Julie Emontspool, forsker på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Rammerne for skriveophold

Forskere kan søge om at komme på individuelle ophold eller konsortieophold på tre til seks dage. Det er en af indsatserne under SDU’s forskningsfinansieringsstrategi. Indsatsen skal blandt andet sikre stærkere ansøgninger. 

Opholdet giver forskere mulighed for at hellige sig ansøgningsprocessen uden afbrydelser. Tiden kan bruges til projektudvikling eller finpudsning af en ansøgning.

Skriveophold bliver primært givet til forskere, som søger midler fra: Danmarks Grundforskningsfond, private danske fonde og EU-midler.

Ved ansøgninger til EU skal der ansøges om EU-opstartsmidler, inden midler søges fra denne interne pulje. Forskere kan kontakte institutleder eller fakultet for mere information om skriveophold. 

Hvor kommer pengene fra?

  • Der er afsat 600.000 kroner pr. år i 2023-2026, og midlerne finansieres af Direktionens Strategiske Pulje
  • Midlerne er fordelt ligeligt mellem fakulteterne på SDU
  • Læs mere om de forskellige initiativer og tilbud under forskningsfinansieringsstrategien.

Sådan søger du om at komme på skriveophold

Der kan løbende søges om midler til skriveophold

Hvis du ønsker at søge, skal du skrive en ansøgning i form af en kortfattet mail til din Institutleder. Mailen skal beskrive, hvor du ønsker at søge midler fra og begrunde behovet for skriveophold

Institutlederen vurderer om ansøgningen skal indsendes til dekan/prodekan, som derefter træffer endelig beslutning om uddeling.  

Søger du midler?

Find forskellige muligheder i SDU's call calender på Research Support Hub.

Gå til call calendar

Redaktionen afsluttet: 21.03.2024