Dato og tidspunkt | d. 24. februar 2025, kl. 13:00 |
Sted | KO 41.10 Meetingroom |
Mødeleder | Stig Børsen Hansen |
Referent | Lene Dreisig Sørensen |
1. Godkendelse af dagsorden
Dagsordenen godkendes uden bemærkninger
2. Godkendelse af referat fra mødet den 29.01.25
Referat for studienævnsmødet den 29.01.25 er godkendt i skriftlig høring og offentligt tilgængelig på studienævnets side.
3. Meddelelser
a. Studienævnsformand
Stig informerer om, at punktet 'employabilitet' fra årshjulet udskydes til næste møde, så RIO kan inviteres. Han nævner desuden, at omstrukturering af studienævnene på Humaniora er i gang, og der forventes en reduktion fra 11 til 8 studienævn. Der er dog ikke meldt noget officielt ud, så foreløbig afventer vi yderligere information.
b. Studieleder
Stig fortæller, at han har været til møde med It-vest med henblik på at fremme samarbejdet om at følge fag på andre universiteter. Evalueringer har vist, at der kan gøres mere for at binde universiteterne sammen. Stig orienterer desuden om, at Tove har søgt og fået midler fra It-vest til arrangementet "Tapas and Talks" (tidligere Faglig dag), som denne gang vil have AI som tema. Arrangementet finder sted den 24. april. Thomas nævner, at studieordningsændringerne for ITPD er sendt til fakultetet, og at Åbent Hus-arrangementet var lovende med mange potentielle studerende. Stig supplerer, at man også på Webkom har oplevet bedre søgning end tidligere.
c. Studerende
De studerende spørger ind til, hvornår fagbeskrivelserne på webkom bliver tilgængelige. Dette forventes at ske i starten af april. Studerende kan skrive til Stig for yderligere information eller kigge forbi hans kontor. Det samme gælder for ITPD, hvor studerende kan henvende sig til Thomas. Der spørges også ind til, om man skal vælge sprog fra start, når man søger ind på webkom. Svaret er ja, da den danske og engelske version betragtes som to forskellige uddannelser, og man vil derfor skulle søge om at skifte uddannelse, hvis man efterfølgende ønsker at skifte sprog.
d. Andre
Studienævnssekretæren informerer om følgende punkter, som hun har modtaget i en mail fra Ona:
Mentorforløb:
Der er mange positive tilbagemeldinger fra både studerende og mentorer, men desværre er der også nogle studerende, der ikke tager mentorarbejdet alvorligt, hvilket er ærgerligt, da alumnerne bruger meget tid på det. Mentorprogrammet er et af studienævnets employabilitetstiltag, og der stilles forslag om, at det drøftes yderligere på næste møde, når employabilitet er på dagsordenen.
Studiestart:
Ona er i dialog med faglige vejledere og studieledere om studiestart for at sikre en god opstart for de nye studerende.
Projektorienteret forløb:
Ona afholder informationsmøder om praktikaftaler på alle uddannelser snares
e. Skriftlige meddelelser
Der har været nogle små ændringer i eksamen og en ansøgning om onlineundervisning. Studienævnet har ingen yderligere kommentarer til de skriftlige meddelelser, som tages til efterretning.
4. Sager til behandling: Eksamen
a. Årsberetning 2024 fra Censorkorps for Erhvervskommunikation, sprog og medier (IVK)
Studienævnet kommenterer, at der var en enkelt kritisk bemærkning om en sen udmelding vedrørende ændringer i studieordningen for IVK. Studienævnet bestræber sig på fremadrettet at inddrage censorkorpset tidligere i processen, men de ser ikke behov for at iværksætte yderligere tiltag.
5. Sager til behandling: Studieordninger
a. Valgfag
Der spørges ind til Robbs valgfag (Designing for and with children), og studienævnssekretæren forklarer, at det kommer senere, da fagbeskrivelsen ikke er helt klar endnu.
Studerende spørger desuden ind til, om det er muligt at få godkendt merit fra bachelor til kandidat, når valgfagene udbydes både på bachelor- og kandidatniveau. Det er det ikke, da der er en niveauforskel i kraft af forskelle i pensum og/eller eksamen.
For Data Science and Big Data differentieres der mellem bachelor og kandidat i kraft af størrelsen på pensum, mens udprøvningen er den samme. De studerende foreslår, at man også kan stille forskellige krav til præstationer i undervisningen (f.eks. en ekstra præsentation for kandidatstuderende), hvilket de tidligere har oplevet i forbindelse med valgfag udbudt til både bachelor- og kandidatstuderende. Et andet forslag er, at forskellen også reflekteres i læringsmålene, f.eks. ved at tilføje et ekstra punkt under 'Viden'. Studienævnet ender med at anbefale, at forskellen reflekteres i 1-2 læringsmål.
I forhold til Knowledge Mobilization in Social Media differentieres der mellem bachelor og kandidat ved, at kandidatstuderende skal skrive en større eksamensopgave end bachelorstuderende. Her anbefaler studienævnet også, at forskellen ydermere reflekteres i 1-2 læringsmål.
Studienævnssekretæren går i dialog med de fagansvarlige og bemyndiges til sammen med de fagansvarlige at færdiggøre fagbeskrivelserne.
Studienævnets medlemmer overvejer, om der er en særlig grund til, at valgfagene bedømmes med bestået/ikke bestået. Måske skyldes det en forestilling om, at de studerende foretrækker valgfag, der bedømmes med bestået/ikke bestået. Studenterrepræsentanterne kan dog ikke bekræfte, at dette skulle være tilfældet.
b. Webkom
Studienævnet drøfter ændringerne og har følgende kommentarer:
Bilag 1
Der er ændret lidt i designet af kompetenceprofilen (bilag 1) for at tydeliggøre, hvordan fagene passer til de uddannelsesspecifikke kompetencemål. Det har været en udfordring at få udarbejdet oversigten, da der er mange fag og fagligheder, og der er ikke én person, der har det samlede overblik, men skemaet er nu færdigt og giver et rimeligt overblik.
Studieordningens tekstdele
Der er foretaget forskellige tilpasninger. Bl.a. er et afsnit om computational thinking blevet slettet. Derudover er der i den danske fil et ekstra afsnit i beskrivelsen af det projektorienterede forløb, som ikke findes i den engelske version. Studienævnssekretæren sørger for, at afsnittet også tilføjes i den engelske version.
Uddannelsens titler
Studienævnet gør sig overvejelser vedr. kaldenavnet for den engelske uddannelse og enes om, at det skal være "Web Communication Design".
Fagbeskrivelser
Studienævnet diskuterer, hvordan ledelse og governance reflekteres i uddannelsens kommunikation. Fagområderne indgår i faget Management and Communication, men 'governance' er ikke nævnt i den danske fagbeskrivelse. Studienævnet foreslår at tydeliggøre dette. Der ser desuden ud til at være fagligt overlap mellem fagene Management and Communication og Hybrid Work, hvilket kan være uhensigtsmæssigt, hvis de studerende skal kunne følge fag fra andre linjer som valgfag. Lene Dybbroe sender de berørte læringsmål til formand og studienævnssekretær, som går i dialog med repræsentanter fra arbejdsgruppen. Stig taler desuden med Tove om kommentaren fra censorkorpset, som ønsker en uddybning af læringsmålene i faget Projekt.
Studienævnet bemyndiger studieleder og studienævnssekretær til at færdiggøre ændringerne, inden de sendes til fakultetet.
6. Sager til behandling: Kvalitetspolitik
a. Studieadministration
Studienævnet konstaterer, at information om møder og forventet svartid er tilgængelig på hjemmesiden. Studienævnet overvejer om informationen er let forståelig og kommer bl.a. ind på, at man evt. kunne uddybe, at de studerende ikke blot har mulighed for at søge om et ekstra prøveforsøg, men at de også kan søge om afmelding af et prøveforsøg. En yderligere overvejelse er, om det måske kunne være hensigtsmæssigt at minde underviserne om, at de kan finde studienævnsreferater online. Det kunne f.eks. tilføjes til semesterstartsmailen.
Umiddelbart er der dog intet der tyder på, at informationerne er utydelige, og studienævnet iværksætter derfor ingen tiltag.
7. Andre sager til behandling
Ingen sager til behandling.
8. Sager til behandling: Undervisning
a. Evalueringsrapporter
Studienævnet kommenterer, at evalueringsrapporterne på BA minder meget om hinanden, men der er også meget samlæsning, hvilket gør det forståeligt.
Studienævnet bemærker desuden, at behovet for at præsentere og specificere eksamensformen yderligere ved semesterstart går igen på tværs af uddannelserne.
Derudover har studienævnet ingen kommentarer, og rapporterne godkendes.
b. Undervisningsevalueringer for efteråret 2024
Lukket punkt.
9. Merit- og dispensationsansøgninger (LUKKET PUNKT)
Lukket punkt.
10. Eventuelt
Printer
Det nævnes at poster printeren er i stykker, og de studerende skal bruge den til eksamen. Eva er i dialog med Diana.
Mødetidspunkt
De kommende studienævnsmøder rykkes til kl. 14.15, da flere studenterrepræsentanter har undervisning om mandagen indtil kl. 14.15