Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

En julehilsen fra dekanen

Tak for et - trods udfordringer - godt og spændende 2023. Glædelig jul og godt nytår til jer alle!

Af Marianne Holmer, , 20-12-2023

Kære medarbejder

Der er fortsat julegaver på vej til NAT – denne gang fra Uddannelses- og Forskningsministeriet som har godkendt to nye uddannelser. Det drejer sig om kandidatuddannelsen i Data Science i Kolding og en masteruddannelse i Data Stewardship i Odense. Stort tillykke til IMADA og stor tak til alle jer, som har knoklet for at få uddannelserne godkendt.

Det er skelsættende for NAT da vi nu for første gang er repræsenteret med egen uddannelse uden for Odense. Det betyder også at der går et stort arbejde i gang med at etablere Data Science i Kolding.

Heldigvis bliver vi taget rigtig godt imod af kollegerne i Kolding, som er klar til at hjælpe. Det er planen at både Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet skal bidrage til uddannelsen med profiler inden for disse områder.

Også Kolding Kommune bakker op og vil hjælpe med at skaffe studieboliger og sikre en integration af internationale studerende i kommunen. Vi skal finde løsninger for undervisere, administration og studiemiljøet, som alle kræver tilstedeværelse af medarbejdere i Kolding.

IMADA er gået i gang med at ansætte medarbejdere til at undervise på uddannelsen, hvor første hold skal begynde i september 2024.

Masteruddannelsen i Data Stewardship er udviklet i samarbejde med universitetsbiblioteket og henvender sig overvejende til personer i job som ønsker efteruddannelse. Det er den første uddannelse af sin slags i Danmark og Europa.

Det bliver derfor spændende at se hvordan uddannelsen bliver modtaget. Der er ingen tvivl om at der er en stor efterspørgsel efter kompetencerne i mange forskellige brancher.

Forrige fredag blev julen fejret med julefrokoster på institutterne og i fakultetssekretariatet. Der var rigtig god stemning hele vejen rundt – nogle steder med livemusik og andre steder med DJ eller julemusik fra playliste.

Nogle steder gik de ”gamle” tidligt hjem, og andre steder holdt de længe ud, mens de unge selvfølgelig festede hele aftenen. Kort eller lang julefrokost – det er helt OK – bare der blev hygget, og man fik mulighed for en god snak med en kollega eller en studerende.

Det har været et travlt efterår med mange opgaver og ærgerlige tiltag fra regeringen med en kandidatreform og en urolig verdensorden. Det kan slide på relationerne, og en julefrokost med tid til en god snak over bordet kan være forløsende.

Heldigvis er der også nære ting som vi kan glæde os over. Vi har haft et forrygende hjemtag af eksterne midler og nu to nye uddannelser.

Jeg håber at alle vil anerkende hinanden for den store indsats som alle har lagt i de mange arbejdsopgaver igennem året. Jeg vil gerne sige tak for den store opbakning til NAT og ønske alle en glædelig jul med tid til familie, venner og refleksion.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 20.12.2023