Skip to main content
DA / EN

Forskningsanalyser

Hvor synlig er din forskning? Hvordan er din forskningsperformance? Hvad kan du gøre for at optimere det?
Forskere bliver i stigende grad vurderet ud fra kvantitative evalueringer af deres forskning, som antallet af publikationer og/eller citationer, rangeringen af de tidsskrifter man publicerer i eller ens h-index er. Syddansk Universitetsbiblioteks forskningsanalyseteam kan bistå ved at give dig indsigt i hvordan verden ser din forskning og rådgive dig i forhold til de forskellige forskningsplatforme og indikatorer.
Vi tilbyder support til enkeltforskere og forskningsgrupper, og hjælper med:

  • Hvordan verden ser din forskning igennem din ORCID, WoS, Scopus and Scholar profiles – Hvad er dit ”Research Footprint”? (kun for individuelle forskere)
  • Citationsanalyse – Hvem citer dit arbejde?
  • Sociale Medier og forskning – Hvad kan man bruge det til?
  • Brug af SciVal – Forskningsanalyseværktøj
  • Rådgivning og oplæg om forskningsindikatorer
  • Altmetric Explorer – et indblik i dine publikationers synlighed online

Hvis du er interesserede og gerne vil vide mere, så send en e-mail til RA-support@bib.sdu.dk.

Bibliometriske analyser

Brug for at vide hvordan jeres forskningsenhed klarer sig? Hvor meget af jeres forskning er Open Access? Eller top10 over de instittuter som citerer jer? Forskningsanalyseteamet kan lave rapporter skræddersyet til jeres behov, baseret på PURE, WoS, Scopus, SciVal eller Dimensions data. Her er et eksempel på en Bibliometrics og Benchmarking rapport vi laver :”Øre_Næse_Hals_OUH_bibliometrics&benchmarking” 

 

Forskningssynlighed

Er din forskning synlig og korrekt repræsenteret i WoS, Scopus eller Google Scholar? Forskningsanalyseteamet kan rådgive dig i forhold til at gøre din forskning mere synligt. Tommelfingerreglen er, at jo mere du får registreret af din forskning de rigtige steder, jo nemmere bliver det for søgemaskiner og internetbaserede analyseredskaber at få alle (eller i hvert fald de fleste) relevante aktiviteter, publikationer og citationer med i en tælling. Hvilket er en fordel i forhold til f.eks. fonds- og jobansøgninger
Se også vores vejledning i hvordan du opretter og redigere forskningsprofiler, så som ORCID, ScopusID, Researcher ID og Google Scholar: “How to make and maintain your ORCID, ResearcherID and Scopus AuthorID”.

 

Research Footprint

Er du interesseret i hvordan dit individuelle forskningsaftryk ser ud? Vi tilbyder individuelle konsultationer, hvor vi gennemgår dit ”Research Footprint”. Research Footprint er en individual forskningsperformance rapport baseret på individuelle forskningsindikatorer, som antallet af publikationer, citationer og h-index baseret på forskellige databaser. Vi gennemgår rapporten sammen og guider dig i forhold til hvordan du kan forbedre din synlighed. Se vores eksempel på et “Research Footprint”.

Brug PURE til din fordel

Er der nogle af dine publikationer som ikke er synlige i de online databaser? Eller ønsker du at synliggøre dine forskningsaktiviteter eller priser? PURE er et af de værktøjer, som du har til rådighed for at gøre din forskning mere synlig og få præcist repræsenteret.
Det er derfor meget vigtigt, at du sikrer dig, at dine informationer i Pure er opdaterede. Man kan ikke automatisk regne med, at alle ens publikationer er synlige i de forskellige databaser og søgemaskiner.  Pure er et de steder, du selv har mulighed for at tilføje de publikationer, søgemaskiner ellers ikke har mulighed for at opdage.
For flere oplysninger om PURE
For direkte adgang til PURE brug linket www.sdu.dk/pure. Brug dit SDU brugernavn og adgangskode for at logge ind.

Sidst opdateret: 14.05.2024