Skip to main content
DA / EN

Spørg brevkassen

Spørg brevkassen: Bygninger ved det nye OUH

Hvad er det for nogle bygninger, der opføres ved siden af det nye OUH, set fra henholdsvis Aksen og Forten på SUND? Få svaret her.

Af SUND Kommunikation, , 08-05-2024


Fra Aksen på SUND ser man mod øst et træbyggeri:

Kræftens Bekæmpelses nye kræftrådgivning

Kræftens Bekæmpelses nye kræftrådgivning

Når man går ned af aksen ud mod Koblingszonen (væk fra Gydehutten), så ser man et træstillads på samme side som Letbanen. Det er Kræftens Bekæmpelses nye kræftrådgivning, der er placeret tæt ved kræftbehandlingen på det nye OUH. Dette skal sikre kræftpatienter og pårørende nem adgang til rådgivning og støtte i en svær tid med kræft.

Hospitalets ’Klinik for Senfølger til Kræft’ og ’Palliativt Team Fyn’ flytter med ind i den kommende kræftrådgivning. Herudover vil man også finde hospitalets træningstilbud ’Krop og Kræft’ til kræftpatienter i kemoterapi.

Den kommende kræftrådgivning er bygget efter principperne om helende arkitektur, og er inspireret af den klassiske trelængede gård.

Med sine 1.400 m2 bliver bygningen den største af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger.

Bygningen til den kommende kræftrådgivning i Odense ved siden af det nye OUH er markeret på et dronefoto


Ronald McDonald BørneFondens nye Ronald McDonald Hus

Ser man til den anden side, så kan man se et Ronald McDonald Hus. Sådan et er et midlertidigt hjem udenfor hjemmet, uden hospitalsstemning, men med en tryg atmosfære hvor familierne kan bo i al den tid, deres barn er indlagt.

Fra Forten på SUND ser man mod vest:

Bygningen til det kommende Ronald McDonald-hus i Odense ved siden af det nye OUH er markeret på et dronefoto

Her kan familierne kan være sammen og koncentrere sig om det at være en familie.

Ronald McDonald Huset i Odense bliver 1.622 m2 og får plads til 15 familier.

Ud over 15 møblerede værelser på mellem 20 og 30 m2 plus entré og eget badeværelse, får huset også et stort fælleskøkken, flere opholdsstuer, legerum, tv-stuer og vaskerum.

Huset er designet sådan, at fællesskab, tryghed, ro og natur er i fokus.

Ronald McDonald BørnFonds nye Ronald McDonald Hus i Odense


Er der noget, du har gået og undret dig over, så er du velkommen til at ’spørge brevkassen’ og så undersøger vi måske netop dit spørgsmål. Skriv endelig til sund-input@health.sdu.dk.


Spørg brevkassen

Få opklaret små og store ting om SUND. Det kan være om bygningerne, omgivelserne, sammenhængen med resten af SDU eller hvad der rører sig på fakultetet. Er der noget, du undrer dig over, så skriv til os i SUND Kommunikation. Vi udvælger de spørgsmål, vi vurderer, flest kan få glæde af at få svar på.

Skriv til os med spørgsmål til brevkassen

Redaktionen afsluttet: 08.05.2024