Skip to main content
DA / EN

Navnenyt

Professor Siciliani er udnævnt til professor ved Dansk Center for Sundhedsøkonomi (DaCHE) på SDU

Luigi Siciliani er professor i sundhedsøkonomi ved Institut for Økonomiske Studier ved University of York, hvor han er leder af kandidatuddannelsen i Sundhedsøkonomi. Han er i øjeblikket redaktør af tidsskriftet Journal of Health Economics.

Professor Siciliani tiltræder  en deltidsstilling ved Dansk Center for Sundhedsøkonomi (DaCHE) og skal samarbejde med centrets forskere om emner relateret til hospitalskonkurrence og -kvalitet samt betydningen af lægers trivsel for deres levering af sundhedsydelser.

Før han kom til University of York i 2003, arbejdede han ved OECD i Paris i to år med at gennemføre et internationalt projekt om metoder til reduktion af ventetider i sundhedsvæsenet.

Han har specialiseret sig i hospitalers økonomi og har publiceret over 100 artikler i fagfællebedømte tidsskrifter. Hans forskningsinteresser omfatter ventetider for ikke-akut behandling, konkurrence om hospitalskvalitet, kontraktteori anvendt på sundhedspleje, løn for ydeevne og koordinering mellem sundhed og social pleje.
Mød forskeren

Luigi Siciliani var medlem af Europa-Kommissionens ekspertpanel om effektive måder at investere i sundhed på i 2017-2022.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 27.09.2023