Skip to main content
DA / EN

Uddannelse

Status på kvote 2-ansøgningerne: Mindre fald på SUND, men vi står stadig stærkt

Fredag 15. marts var sidste frist for at søge ind på vores bacheloruddannelser via kvote 2. På SUND oplever vi et mindre fald, men vi står stadig stærkt.

Af SDU Kommunikation, 22-03-2024

Det er naturligvis positivt, at der er hele 4.754 ansøgere til SUND’s uddannelser. Det er dog en lille tilbagegang i forhold til sidste år, men heldigvis er SDU generelt gået fire procent frem i samme periode.

Klinisk Biomekanik er en af SUND-uddannelserne, der er gået frem; her ses en stigning på 10 procent. De andre uddannelser (audiologi, medicin, folkesundhedsvidenskab, psykologi & idræt og sundhed) oplever status quo eller et lille fald i antallet af ansøgere. Samlet er der et fald på 4 procent på SUND.

-Vi ville naturligvis gerne have set en stigning i antallet af ansøgere på samtlige uddannelser, men set i lyset af de små årgange og samfundets udvikling, må vi stille os tilfredse med stadig at kunne tiltrække så mange talentfulde unge mennesker. Der er næsten 4.400 ansøgninger til medicin og psykologi alene, hvilket gør dem til nogle af landets mest populære uddannelser, siger Merete Munk, sekretariats- og uddannelseschef på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Hver tredje søger på SUND

Samlet set er der et fald på 4 procent på SUND, men alligevel står fakultet stærkt i SDU-landskabet.

- Vi ved godt, at vi skal blive ved med at arbejde hårdt for at stå endnu stærkere på nogle områder. Og det tager vi alvorligt. Men det er også vigtigt at huske, at vi altså stadig er det fakultet, der i kvote 2 står for flest ansøgere. Faktisk en tredjedel af hele universitetets totale antal ansøgere, så det skal vi huske at være stolte af, siger Merete Munk.

Kvote 2-søgningen til Syddansk Universitet som helhed viser altså en fremgang på 4 procent i forhold til 2023. Denne stigning stammer primært fra campusbyerne i Kolding og Sønderborg, ligesom der er er flere internationale ansøgere i år, end man tidligere har set.

Der er frist for ansøgning til kvote 1 den 5. juli.

Om kvote 2-ansøgninger 2024

Samlet er der på SDU modtaget 14.905 ansøgninger, hvoraf de 4.754 altså kommer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Hvis du vil vide mere om optaget for hele SDU, så kan du læse mere her.

Hvis du vil dykke mere ned i tallene, så kan du besøge SDU Analytics her.

Redaktionen afsluttet: 22.03.2024