Skip to main content
IT

Mødelokaler skal for fremtiden bookes direkte i Outlook eller via Teams

På SDU har vi tidligere anvendt RessourceCentral i forbindelse med booking af mødelokaler. Denne løsning erstattes for fremtiden af de indbyggede applikationer i Outlook og Teams.

Af SDU IT, , 05-09-2023

Når mødelokaler bookes direkte i Outlook er der ikke behov for at installere tillægsprodukter hvilket betyder, at alle SDU-computere kan booke et mødelokale. En anden fordel er, at du også har mulighed for at booke et mødelokale fra Outlook på din smartphone, når du er på farten. 

Når du booker direkte i Outlook er fremgangsmåde anderledes, end den du kender fra RessourceCentral. Du vil eksempelvis ikke kunne se et billede af udvalgte mødelokale. Du tilgår vejledningen til booking af mødelokaler i SDU ITs vejledningsunivers på SDUnet. Her skriver du blot "book" i søgefeltet, hvorefter vejledningen vil komme frem. I øvrigt kan du ligeledes finde vejledningen manuelt under 'Office-produkter'. 

Foretrækker du desuden at booke dit møde direkte i Teams, er mødelokalerne også mulige at booke herfra nu. 

Du vil allerede nu kunne booke mødelokalerne gennem Outlook. Alle lokaler i Nyt SUND vil eksempelvis kun være til at finde i Outlook. SDU's tjenestebiler er også kun til at finde i Outlook nu. Øvrige lokaler og ressourcer der kan bookes flyttes ligeledes til Outlook. Disse tiltag betyder, at du i en periode både kan tilgå mødelokaler i Outlook og RessourceCentral. Hvor du vælger at booke, har ingen betydning, da begge programmer trækker på de samme ressourcer. 

Når du booker et mødelokale, vil du modtage en 'accepteret'-kvittering. Hvis dit ønskede mødelokale er optaget, vil du modtage en 'afslået'-kvittering. 

SDU IT er forsat i gang med at finjustere hele strukturen i ønsket om en nemmere og mere overskuelig oversigt over lokaler og andre tilbudte ressourcer. Af den grund har vi også ret til at ændre i beskrivelserne. Vi arbejder i øvrigt på en bookingoversigt, som kan vises på infoskærme. Disse forventes at blive aktiveret sidst på året. 

RessourceCentral vil være endeligt udfaset senest i foråret 2024. 

Redaktionen afsluttet: 05.09.2023