Skip to main content
DA / EN
Nye affaldsstationer på Alsion

Nu skal der sorteres affald på SDU Sønderborg

Grundet fejl fra leverandørens side, har affaldsstationerne være forsinket. Men nu er affaldsstationerne endelig kommet til Sønderborg, og i de kommende uger opstilles de på SDU i Sønderborg. Derfor får I denne nyhed igen.

Af Malene Skovbakke - projektleder Teknisk Service, , 28-08-2023

I de kommende uger rykker 22 nye affaldsstationer ind i på SDU Sønderborg og yderligere syv i resten af Alsion, så der også her bliver mulighed for at sortere det daglige affald.

Det betyder samtidig, at de små skraldespande i møde- og undervisningslokaler - som måske hidtil har indeholdt en uskøn blanding af bananskræller, coladåser, papir og meget mere - forsvinder.

Samtidig stopper tømningen af affaldsspandene på kontorerne. Du ved, at det er slut med at få tømt den, så snart der ikke automatisk ligger en pose i. Selve spanden må du godt beholde, men så skal indholdet selv tømmes, og sorteres!

Fremover skal ansatte og studerende i Sønderborg til at gå lidt længere for at smide affald ud. Og fremover bliver der 5 fraktioner, så vi alle kan hjælpe med at få sorteret affaldet korrekt, hvilket vil betyde mindre affald til forbrænding og et lavere CO2-aftryk fra SDU.

Samme system som i kommunen

De nye affaldsspande følger samme system som kommunens. Det vil altså sige, at der skal sorteres i:

  • Restaffald
  • Bioaffald
  • Papir og pap
  • Metal
  • Plast, mad- og drikkekartoner

Og hvis du nu tænker, at du skal til at jonglere med kyllingeben, hummus og salatstykker ned af gangene for at få smidt dine frokostrester ud, så bare rolig. Der bliver installeret to fraktioner i personalekøkkenerne i form af bioaffald og restaffald. Resten må du ud at gå med, men hey – så kommer du da tættere på de daglige 10.000 skridt og gør noget godt for affaldssorteringen!

Glasaffald kan afleveres i kantinen, eller du kan kontakte Teknisk Service ved større mængder glasaffald

Bæredygtige affaldsbeholdere

Udover at det nye system til affald skaber mulighed for bedre sortering, mindre affald til forbrænding og dermed mindre CO2-udledning, så er beholderne i sig selv også bæredygtige.

Det er produceret i Danmark af 95% genanvendt stål, og modulopbygningen gør det let at tilføje eller fjerne affaldsfraktioner, hvis nye krav eller behov opstår.

Affaldsstation

Redaktionen afsluttet: 28.08.2023