Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Rekordomsætning på fakultetet

For første gang rundede omsætningen af eksterne midler 200 millioner kroner på trods af, at også 2021 var præget af corona.

Af Marianne Holmer, , 02-02-2022

Kære medarbejder

Det er studiestart igen; denne gang uden restriktioner. Jeg ved, at mange glæder sig til at vende tilbage til auditorierne. Det gælder både undervisere og studerende, som nu igen får muligheden for at interagere i det naturlige undervisningsrum.

Online undervisning kan en masse ting, men ikke alt. Specielt interaktionen er vigtig, så man kan afbryde, hvis det går for stærkt; stille det spørgsmål, som er afgørende for forståelsen af teksten - eller signalere, hvis det går lidt for langsomt.

Opstarten bliver sikkert ikke uden problemer, da smittetallet er højt, og vi kan forvente mange sygemeldinger blandt både undervisere og studerende. Der går således nogen tid endnu før hverdagen bliver helt normal, hvis da normal findes endnu.

Ej heller post-corona tør jeg skrive, da vi kommer til at leve med corona også i fremtiden. Jeg håber, at I alle vil tage godt imod de studerende og hinanden, når vi vender tilbage til Campus og acceptere de små tilpasninger, som skal til efter så lang tid bag computeren derhjemme.

Jeg ved, at flere institutter har udskudt sociale arrangementer til foråret, og jeg håber, at det bliver muligt at gennemføre disse inden for de næste måneder. Vi har sat en dato for Nytårskuren, som bliver den 22. februar, hvor jeg glæder mig til at se jer alle.

Her i januar har ledelsesgruppen gennemgået de input, der er kommet til temaer i strategien for 2022. Vi har besluttet at fokusere på tre nye temaer og fastholdt fokus på et tema fra sidste år.

De fire temaer er: Fastholdelse af forskere, fastholdelse af studerende, fremtidens arbejdsplads og tværgående samarbejder (fortsætter fra 2021). Læs mere om strategien.

I den kommende tid vil de enkelte temaer blive kvalificeret yderligere i forskellige udvalg, hvorefter handlinger bliver igangsat. Med hensyn til de tværgående samarbejder har vi mange forskellige initiativer i gang.

Vi vil løbende kommunikere mere om disse, da jeg oplever, at langt fra alle er bekendt med de forskellige aktiviteter.

Endelig en stor ros til alle: NAT har gjort det utroligt godt med hjemtagning af eksterne midler i 2021, og der kom nogle meget flotte bevillinger hjem, blandt andet Sapere Aude og Villum Young Investigator. Det er så dejligt, at de unge forskere klarer sig godt. Samtidig rundede omsætningen af eksterne midler for første gang 200 millioner kroner på trods af, at også 2021 var præget af corona.

Det viser, at der er kommet godt gang i forskningen, og at forskningen har høj prioritet på NAT. Det betyder også, at der er ansat mange unge forskere fra ind- og udland på institutterne, som jeg håber falder godt til og giver en god dynamik på NAT.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 02.02.2022