Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Dekanens ord

Af Dekan Marianne Holmer, , 24-06-2021

Kære medarbejdere

Dette "Dekanens ord" er det sidste inden sommer ferien.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer alle en god sommer. Foråret blev ikke helt, som vi havde håbet, da vi ikke fik de studerende tilbage på Campus, og det meste af undervisning og eksaminer måtte afvikles online.

Måske derfor er det særligt dejligt at se de mange glade kandidater omgivet af venner og familie på gangene. Det lykkedes trods alt at fejre det afsluttende forsvar af specialerne og ph.d.-projekterne.

På den anden side af sommeren er vi klar til at tage imod de nye studerende, som i disse dage søger om optagelse. Vi tager også ekstra godt imod de ældre studerende, idet vi har fået særlige midler til at lave forskellige faglige og sociale aktiviteter for alle studerende. I øjeblikket ser uddannelsesudvalget på forslag fra institutterne, og der er afsat finansiering til at etablere studiegrupper på flere årgange. 

I disse dage pågår forhandlinger om regionalisering af uddannelser i Danmark, hvor regeringen ønsker at udflytte studiepladser fra de fire store uddannelsesbyer. Som det fremgår af medierne, er universiteterne bekymrede for denne udvikling, da det dels er svært at rekruttere studerende uden for de store byer, og det dels er dyrt at drive uddannelser på flere lokationer.

SDU’s ledelse er i dialog med politikerne omkring vores erfaringer og ikke mindst økonomien i at udflytte studiepladser. Som et led i debatten meddelte IT-Universitet i København i sidste uge, at de ønsker at oprette op til 400 studiepladser i Vejle på baggrund af mangel på kandidater med IT-kompetencer i trekantsområdet.

Vi er helt enige i, at der mangler kandidater, men vi er stærkt tvivlende over for muligheden for at rekruttere flere IT-studerende i vores region, da SDU og ikke mindst IMADA har udvidet antallet af studiepladser betragteligt i dialog med aftagere. Desværre er søgningen ikke øget tilsvarende, og vi har ledige studiepladser. Vi håber, at politikerne lytter til vores erfaringer og laver en god aftale, som sikrer højtuddannede akademikere til den grønne omstilling og de globale udfordringer, som vores samfund står overfor.

God sommer til alle!

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 24.06.2021