Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Ansøgninger til overbygninger og kvote 2

For to uger siden udløb ansøgningsfristen til vores overbygningsuddannelser, mens søgning i kvote 2 fylder i bevidstheden disse dage

Af Marianne Holmer, , 17-03-2023

Kære medarbejder

For to uger siden udløb ansøgningsfristen til vores kandidatuddannelser og med nogle enkelte undtagelser, ser det ud til at vi holder skansen sammenlignet med sidste år. Nogle uddannelser er meget populære for internationale ansøgere, og vi kan håbe på, at der bliver åbnet for at optage flere af disse i fremtiden, som ministeren har udtalt i forskellige sammenhænge.

I disse dage er det så ansøgertallet til Kvote 2, der fylder i bevidstheden. Også her ser det ud til at søgningen ligger nogenlunde på niveau med sidste år, selvom lidt færre vælger os som 1. prioritet. Da NAT’s søgning til Kvote 2 generelt er lav, er det vanskeligt at forudse søgning og optag til september, ikke mindst fordi vi i år har lempet adgangskravene for en række uddannelser.

SDU Analytics har lavet et prognoseværktøj baseret på tidligere års søgemønstre, som kan hjælpe os med at vurdere optaget og dermed fakultetets forventede økonomi. I næste uge vil direktionen tage stilling til SDU’s samlede økonomi og eventuelle behov for at justere budgetterne.

På NAT har vi arbejdet intenst med budgettet igennem længere tid som følge af faldet i optag i september sidste år. Vi er påbegyndt en omstilling til større finansiering af udgifter via eksterne projekter. Der vil komme mere information i de næste uger om SDU’s og NAT’s økonomi, så hold øje med de forskellige platforme, hvor du normalt læser nyheder.

Heldigvis er der også meget at glæde sig over, mens vi venter på at få afklaring omkring de 1-årige kandidatuddannelser m.m. i regeringsudspillet ”Forberedt til Fremtiden I”. I fredags fejrede FKF udnævnelsen af tre nye professorer og i næste uge kan Biologisk Institut fejre 50-års jubilæum med flere hundrede deltagere.

I sidste uge modtog IMADA en rekrutteringsbevilling fra NNF til professor Ricardo Campello, som forsker i kunstig intelligens i Australien. Det er glædeligt, at vi får endnu en dygtig kollega inden for området – og perfekt timing med opstart af den nye bacheloruddannelse til september.

Stort tillykke til jer alle og husk at fejre de mange succeser - store som små - rundt om på hele fakultetet.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 17.03.2023