Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Flotte ansøgertal på tværs af fakultetet

1. marts var der ansøgningfrist til kandidatuddannelserne. To uger senere ramte vi deadline for at søge ind på en bacheloruddannelse via kvote 2. Nu er tallene gjort op og vi har god grund til optimisme.

Af Marianne Holmer, , 21-03-2024

Kære medarbejdere

Vi er mange, der den seneste månedstid har haft øjnene stift rettet på først søgningen til kandidatuddannelserne og dernæst søgningen i kvote 2 til bacheloruddannelserne.

Det er heldigvis gået rigtig godt, og begge dele viser positive tendenser. Selvom vi først kender de endelige ansøgningstal til bacheloruddannelserne 5. juli – og selvom selve optaget først bliver opgjort officielt i oktober, så kan vi glæde os over en stigning i søgetallet på næsten alle vores uddannelser. NAT’s samlede stigning på 13-14 % førsteprioritetsansøgninger er endda lidt højere sammenlignet med de naturvidenskabelige uddannelser på de øvrige universiteter (10 %). Det er alt sammen positivt, men der er lang vej endnu til den endelige ansøgningsfrist. Derfor er det vigtigt at vi ikke drager forhastede konklusioner omkring bachelorsøgningen.

Søgningen til kandidatuddannelserne kan vi derimod allerede evaluere, da fristen var 1. marts. Vi har fået et superflot resultat, og samlet set er vi gået 82 % frem sammenlignet med 2023.

En væsentlig faktor er kandidatsøgningen til Data science i Kolding med ca. 230 ansøgere. Det er ret fantastisk givet den korte tid, der har været til at markedsføre uddannelsen. Af de 230 ansøgere er 60 fra Danmark og resten fra udlandet.

Søgningen til Data science i Odense er samtidig gået mærkbart frem sammenlignet med 2023, og det ser således ikke ud til at de to uddannelser konkurrerer med hinanden.

Det er virkelig dejligt, at det er lykkedes at øge søgningen til både bachelor- og kandidatuddannelser. Jeg tænker, at de mange outreachaktiviteter og den øgede markedsføring bidrager til at øge søgningen i kombination med den store indsats, som bliver lagt i at undervise og vejlede vores studerende, så de sikres en uddannelse af høj kvalitet og et godt studiemiljø.

Nu ligger der et stort arbejde i at få behandlet alle ansøgningerne og få givet besked til ansøgerne i god tid – og så må vi krydse fingre for, at de internationale studerende møder frem til september.

Det vil være så dejligt igen at få mere diversitet på vores kandidatuddannelser og ikke mindst større hold, så vi kan tilbyde de studerende en bred vifte af kurser.

Med disse glædelige nyheder vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle en dejlig Påske. Selvom den ligger tidligt i år er det tydeligt at foråret er på vej.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 21.03.2024