Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Tilmeld dig til vores 50-års jubilæum inden du går på ferie

Efter en velfortjent sommerferie skal vi fejre 50 år med Det Naturvidenskabelige Fakultet

Af Marianne Holmer, , 04-07-2024

Kære medarbejdere

Sidste uge sluttede med to festlige dage, da der var dimission for 67 farmaceuter og 173 naturvidenskabelige kandidater.

Stemningen var høj begge dage og de store smil var fremme, da hver enkelt modtog et kandidatbevis og fik taget foto af den travle fotograf.

I år fokuserede talerne fortsat på en generation, som blev mødt med COVID-19 i begyndelsen af studiet, og de udfordringer, som det har medført, men også den læring, som vi alle har taget med os.

Vi er meget stolte af vores kandidater. Når de alle er samlet på podiet, får jeg en god fornemmelse af hvordan vi på NAT bidrager til samfundet med veluddannede unge mennesker.

Ikke mindst et stort bidrag til IT-området med de mange dataloger og kandidater fra Data science.

Data science er blevet den største kandidatuddannelse på NAT inden for de senere år. Nu venter der en spændende tid for de unge kandidater, hvor de skal ud for at finde det første job.

Vores to festtalere, Tove K. Stryhn (Novo Nordisk) og Helle Thestrup (Ampliqon), fortalte begge om deres vej fra første job til nuværende topjobs, som ikke ligefrem har været snorlige.

Jeg håber, at de unge kandidater bliver inspireret af disse taler.

I forrige uge blev det endelig muligt at dele flere informationer om kandidatreformen. Der var stor deltagelse i det interne møde på SDU og også stor interesse for det nationale informationsmøde dagen efter på SDU.

Vi ved nu meget mere om hvilke former for uddannelser, som vi skal arbejde med i fremtiden. Når vi er tilbage efter sommerferien, går Uddannelsesudvalget i gang med uddannelserne på NAT, og sidst i august mødes direktionen og Uddannelsesrådet for at drøfte alle uddannelser på SDU.

Der skal ske en fordeling af de tildelte 120 ECTS-uddannelsespladser (2-årige uddannelser) og derefter – omkring 1. oktober – skal vi drøfte de mange forskellige muligheder for omlægning til erhvervsrettede uddannelser og kortere uddannelser (75 ECTS). 

Det er langt fra et ønskescenarie, men vi må arbejde med de muligheder, som reformen giver os.

Vi har længe ønsket et tættere samarbejde med offentlige og private virksomheder, og det skulle der være mange muligheder for i den nye reform.

I august vender vi også tilbage til fejring af 50-års jubilæum for Det Naturvidenskabelige Fakultet. Det bliver en festlig dag, hvor vi vil se tilbage på 50 år som fakultet – både med faktuelle og humoristiske indslag. 

Jeg håber, at så mange som muligt vil bakke op om fejringen. Festudvalget har gjort en stor indsats for at sammensætte et spændende program, og der er lagt op til god mad, standupcomedy og dans.

Tag din kollega under armen, og deltag i en festlig dag på fakultetet.

Endelig vil jeg benytte lejligheden til at takke alle, som har arbejdet hårdt med eksaminer i juni måned og de mange, der har fungeret som vejledere for vores nyudklækkede kandidater – og til alle øvrige, der støtter op om vores uddannelser.

Som nævnt ovenfor, virker de studerende glade og tilfredse med deres uddannelser.

Nu står sommeren for døren, og jeg vil ønske alle en dejlig juli med lyse sommernætter og forhåbentligt sol og varme.

Marianne Holmer, dekan
Redaktionen afsluttet: 04.07.2024