Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Skønt at være tilbage

Vi fejrer både en rekordstor studiestart og 50-års jubilæum på NAT.

Af Marianne Holmer, , 29-08-2024

Kære medarbejdere

I mandags sagde vi velkommen til 542 nye bachelorstuderende på NAT. Det er jo rekord, og vi var nødt til at dele de studerende op i to grupper da de ikke alle kunne være i SDU’s største auditorium, U45.

Tak til alle som gav en hånd med! Der er behov for at få mange i spil på en sådan dag for at hjælpe med logistikken og ikke mindst vejvisning af de nye studerende.

Borgmester Peter Rahbæk Juel bød de studerende velkommen til verdens bedste studieby, Odense.

Peter har i mange år været med til at byde velkommen ved NATs studiestart, og hvert år har han nye initiativer med i tasken. I år var fokus på Odense som en grøn by med målet om at være CO2-neutral i 2030.

Jeg tænker at det er noget, som taler til vores studerende. Tutorerne lavede et forrygende show som viser kærlighed til NAT og SDU – med behørige stikpiller til os allesammen.

Desværre kunne jeg ikke være med til introduktionerne til alle fagene, men jeg er sikker på at den gode stemning fortsatte her, og at de nye studerende har følt, at der blev taget godt imod dem.

Jeg vil også gerne sige tak til alle som deltog i jubilæet. Ikke mindst til de mange som tog sig af alt det praktiske.

Det var en fantastisk dag hvor specielt de humoristiske indslag fra institutterne fungerede som icebreakere for resten af aftenen.

Jeg var meget glad for at høre at mange af vores yngre medarbejdere fandt Jens Oddershedes historiske rids over fakultetets tilblivelse og tidlige periode interessant. Historien sætter den nuværende udvikling af fakultetet i perspektiv.

Indslagene fra institutterne var meget forskellige, men alle meget morsomme på hver sin måde. Der var flotte udklædninger fra Biologi, lydeffekter og teknologi fra BMB, tegneseriehelte fra FKF og en forvirret matematikprofessor i kittel fra IMADA.

Mikkel fra fakultetssekretariatet tog salen med storm, da han berettede om blækspruttens betydning for optaget af studerende på NAT. Mikkel fik en pris fra publikum, og jeg tænker at vi ikke behøver at hyre standupkomikere næste gang vi holder fest, når vi har vores egen huskomiker.

Reception, middag, komik og dans – natten var lang. Tak for en utrolig dejlig fest.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 29.08.2024