Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Dekanens ord

Af Dekan Marianne Holmer, , 17-12-2020

Kære alle

Så fik vi en hård nedlukning af universitetet igen, som krævede en hurtig omstilling af vores uddannelses- og forskningsaktiviteter i ugerne op til jul. Det giver ekstra arbejdspres i en tid, hvor vi alle er ved at være godt trætte af Corona.

Nu er det mindst lige så vigtigt at tænke på god trivsel, og jeg håber, at den forestående højtid betyder, at der bliver mulighed for at hygge om hinanden og få slappet af.

Jeg vil igen takke alle jer medarbejdere og studerende for at yde den ekstra indsats i forbindelse med nedlukningen og for at tage godt imod de forskellige udmeldinger, som kommer i hurtigt tempo i denne tid.

Heldigvis sker der også en masse positive ting på fakultetet, og vi har netop fået de to akademiske overbygningsuddannelser i henholdsvis Miljøkemi og forvaltning og Klimatilpasning godkendt med start til 1. september 2021.

Tak til de mange medarbejdere, som har været med til at få uddannelserne igennem hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvilket har været et stort arbejde under højt tidspres.

Jeg vil gerne opfordre alle til at bakke op omkring det forestående arbejde med at få uddannelserne udviklet og startet op. Et meget vigtigt element bliver at tiltrække studerende til uddannelserne, da der er meget kort tid til markedsføring og denne type af 1-årig kandidatuddannelse er helt ny i Danmark.

Inden for tiltrækning af eksterne midler hos de offentlige og private fonde er det gået rigtig godt her i efteråret. Bare i løbet af de seneste uger er der landet flere små og store bevillinger.

Jeg er specielt glad for, at NAT er med indenfor datascience og datadreven forskning, hvor flere institutter er repræsenteret i samme projekt. Netop denne type af tværfaglige projekter har høj prioritet i vores kommende strategi.

Endelig ser jeg meget frem til de kommende LIVE SESSIONS, hvor forskere på tværs af fakultetet vil præsentere deres forskning indenfor SDG og bæredygtighed. Jeg håber, det kan føre til endnu mere spændende, tværfaglig forskning på langt sigt.

Det har så langt fra været et nemt år for os, hverken som medarbejder eller leder. Mange ting fungerer rigtig godt, men der er også meget, som vi går glip af ved at arbejde i den virtuelle verden. Godkendelsen af vacciner rundt om i verden giver håb for 2021.

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 17.12.2020