Skip to main content
DA / EN
Jubilæum

Marinbiologisk Forskningscenter og Fjord&Bælt fylder 25 år

– Jeg har været her i 15 år, og jeg tror faktisk aldrig, det har gået bedre, siger Magnus Wahlberg.

Af Marie Hohnen, , 15-03-2022

At der var en revne i den kage, der var lavet til jubilæet, som gik ned lige midt mellem Marinbiologisk Forskningscenter og Fjord&Bælt, var næsten symbolsk.

Revnen i kagen måtte nemlig symbolisere kløften mellem laboratoriet Marinbiologisk Forskningscenter og Fjord&Bælt-centret, som man nu vil forsøge at binde tættere sammen.

Sådan lød vurderingen fra Magnus Wahlberg, der er daglig leder af Marinbiologisk Forskningscenter og lektor ved Biologisk Institut, SDU, i sin tale til 25-års-jubilæet for både Marinbiologisk Forskningscenter og Fjord&Bælt i tirsdags: 

– Som noget helt konkret arbejder vi på at bygge en dør, der fører direkte fra laboratoriet til Fjord&Bælt, så man – helt ekstraordinært – kan gå fra det ene til det andet, sagde han.

Magnus Wahlberg lagde desuden vægt på, både laboratoriet og Fjord&Bælt har en unik position:

– Jeg har været her i 15 år, og jeg tror faktisk aldrig, det har gået bedre. Vi bygger tættere bånd mellem laboratoriet og Fjord&Bælt. Det kan være svært, når outreach-faciliteterne skal være skinnende og klar til at betjene gæsterne, og så har vi samtidig forskere med deres store udstyr gående rundt, sagde han.

At det kan lykkes at kombinere de to områder, skyldes især direktør i Fjord&Bælt Mette Thybo og hendes arbejde, sagde Magnus Wahlberg.

Udvidelse af faciliteter

Mette Thybo lagde i sin tale vægt på udviklingen af centret, og hun fremlagde visionerne for at gøre Fjord&Bælt større.

– Vi arbejder benhårdt på at få udvidet faciliteterne, så vi også har noget spændende at byde på de næste 25 år. Jeg vil gerne sige tak til alle jer medarbejdere, der gør det muligt. I gør det hammergodt, og det er simpelthen en fornøjelse at komme her, sagde Mette Thybo.

Desuden holdt tidligere rektor på SDU og formand for Fjord&Bælts bestyrelse Jens Oddershede en tale, hvor han fremhævede, at selvom der de seneste 25 år har været op- og nedture, så er centret stadig levedygtigt, og det skyldes især de mange dygtige medarbejdere.

Jubilæet bliver fejret med 25 særarrangementer, der afholdes i løbet af året.

Redaktionen afsluttet: 15.03.2022