Jul med din kollega
Jul med din kollega: Sara Christine Nielsen
Mød Sara Christine Nielsen, Campuskoordinator, Syddansk Universitet i Esbjerg.
Kan man se på dit kontor, at det snart er jul?
Jeps. Jeg har formentligt Campus Esbjergs mest oppyntede kontor, og jeg er da også en enkelt gang blevet kaldt for Gertrud Sand.
Er der nogen eller noget, der løfter dit julehumør, mens du er på arbejde?
Jeg har et kæmpe fad med snolder, som alle kan komme forbi og tage lidt af.
Hvordan skal du holde jul i år?
Det skal jeg sammen med min dejlige familie. Det indebærer både kirke, juleshow og pakkeleg!
Har du eller nogen du kender nogle særlige juletraditioner?
Så patriarkalsk som det end lyder; kvinderne er i køkkenet, og mændene tænder lys på juletræet. Især fordi jeg laver den bedste hjemmelavede rødkål.
Hvad spiser I juleaften?
Selvfølgelig AND! Og det er naturligvis med min hjemmelavede rødkål.
Har du en god juleopskrift, du gerne vil dele med os?
Jeg har den mest vidunderlige opskrift på hjemmelavet rødkål:
Hjemmelavet rødkål:
Ingredienser:
- 500g rødkål, fintsnittet
- 1 spsk smør
- 2 appelsiner
- Ribena-saftevand
- 0,5 æblecidereddike
- 1 spsk honning
- 2 kanelstænger
- 2 laurbærblade
- Et par kviste frisk timian
- 1 anisstjerne
- 6 stk nelliker
- En spsk vaniljepulver
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2-3 spsk ribsgelé
Sauter rødkål i smør i et par minutter under omrøring, til det er lunt og falder lidt sammen.
Tilsæt Ribena-saftevand, appelsiner i kvarte, æblecidereddike, laurbærblade, kanelstang, anisstjerne, nelliker, vaniljepulver og timian.
Lad det simre i 25-30 minutter (gerne længere) og smag godt til med honning, ribsgele, salt og friskkværnet sort peber inden servering.
Hvad er din yndlingsjulefilm eller -sang?
Jeg elsker julekalenderen ”Krummernes Jul”, som vises på TV2 i år.