Skip to main content
DA / EN

Kend din kollega

Kend din kollega: Tomas Homburg

Mød Tomas Homburg - chefkonsulent i SUND Kommunikation

Af SUND Kommunikation, , 30-05-2024

Foto af Tomas Homburg

Kan du forklare, hvad du arbejder med?

Jeg sidder med navnestoffet, det vil hovedsageligt sige omtale af nyudnævnte professorer og omtalen af disse i diverse medier.

To gange åbent hus for bacheloruddannelserne og kandidatuddannelserne sidder jeg også med samt dertil hørende foldere for vores uddannelser.

Og endelig Akademiet for Talentfulde Unge, kaldet ATU i det daglige. ATU er et nationalt foretagende, skabt af gymnasierne. Formålet er at give gymnasieelever en forsmag på studierne på universitetet og til det formål stabler vi omkring otte arrangementer på benene hvert år på SUND. Derudover er der naturligvis en række andre opgaver, der dukker op hen ad vejen.

Jeg gik fra en fuldtidsstilling til kun at arbejde 15 timer for halvandet år siden, hvor Sigurd Kristoffersen overtog min stilling som leder af kommunikationsafdelingen på SUND. Aftalen med Sigurd blev så, at jeg beholdt nogle af de opgaver, som måske ikke lige lå til højrebenet i hans stilling, hvor der skulle fokuseres på formidling af forskning og også markedsføring af uddannelser.

Hvor længe har du været ansat på SDU? Har du eventuelt været her ”af flere omgange”?

Jeg har været ansat i SUND Kommunikation i 14 år.

Hvad er det allerbedste ved lige præcis dit arbejde?

Nu arbejder jeg jo kun 15 timer om ugen, så det er begrænset, hvor store opgaver jeg sidder med. Men jeg har altid godt kunnet lide variationen i arbejdet her på SUND og ikke mindst det store netværk, hvor kontakten også er tæt ud til sygehusene.

Fortæl om en arbejdsopgave, du har løst, som du er lidt ekstra stolt af.

De store øjeblikke har dels været, når afdelingen er blevet udvidet med en journalist, en webmedarbejder osv. fordi der virkelig har været brug for nogle nye kompetencer. Og dels, når SUND har fået god omtale i pressen. Det var mit store kick i den tid, da jeg var leder af afdelingen.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund – hvordan er du endt i dette job?

Jeg er cand.mag. med hovedfag i dansk og bifag i historie.

Efter studiet var jeg gymnasielærer et par år og derefter ansat i Dansk Flygtningehjælp i flere år. Efterhånden fyldte IT og kommunikation mere og mere i mit job, så til sidst lavede jeg en aftale med Vejle Sygehus, hvor min kone var i en hoveduddannelsesstilling som læge, om at oprette en ny stilling til mig som informationsmedarbejder på sygehuset.

Det var en række rigtig sjove og lærerige år, hvor vi fik sat Vejle Sygehus på landkortet. Der var en vis konkurrence mellem sygehusene, hvilket var ganske underholdende at befinde sig i.

Tiden i sygehusverdenen var nok også årsagen til, at jeg for 14 år siden fik stillingen som kommunikationsmedarbejder på SUND.

Hvilke andre karriereveje har du ellers overvejet?

Uh, det er et vanskeligt spørgsmål! Jeg overvejede både at læse teologi og filosofi, men anså nok studierne for lidt for brødløse dengang i 80’erne.

Hvad laver du i din fritid?

Nu har jeg fået en del fritid og får så lavet de ting i hus og have, som jeg ikke nåede før. Og så har vi et gammelt sommerhus sammen med min kones søskende, som også kræver sit. Men meget af min fritid bruger jeg på at læse skønlitteratur, både ny litteratur, men også værker som jeg ikke har nået at få læst. 

Har du set/læst/lyttet til noget godt for nylig, som du vil anbefale?

”Stjerne og striber” på P1 hører jeg altid. Den hedengangne originale Radio24/7 og Den Korte Radioavis var også et stort hit.

Men det sidste halve års tid har jeg sammen med mine to svogre læst James Joyce ”Ulysses” i Karsten Sand-Iversens oversættelse. Det er jo sådan en bog, som mange, også jeg, er gået i gang med at læse flere gange, men er gået i stå med. Jeg tror, man skal have nogle år på bagen, før man falder for den og kan se, hvor stort et værk, det er og hvor meget Joyce trækker på anden litteratur osv. Nu læser vi så også analyser af Ulysses og tager alle tre til Dublin omkring den 16. juni, som er Blooms Day. Det vil sige den dag, som skildres i Ulysses, hvor hovedpersonen Leopold Bloom bevæger sig rundt i Dublin. Vi vil bruge nogle dage på at gå i hans og andre af personernes fodspor. Vi skal bo oven på en pub, naturligvis!

Hvad er dit yndlingsudflugtsmål?

Uh, også dette er et vanskeligt spørgsmål, men vi kommer meget på Endelave, hvor vi har sommerhus, og så ender vi i Frankrig hvert andet år i sommerferien. Der er noget med landet, befolkningen, kulturen og maden, som bliver ved med at trække i en.

Har du et særligt talent, som andre måske ikke kender til?

Jeg er egentlig meget god til at lave mad. Oprindeligt i det frankofile hjørne, men efterhånden også med inspiration fra mange andre dele af verden.


Kend din kollega

Vi sætter fokus på medarbejderne på SUND med en række faste spørgsmål. Formålet er at lære hinanden bedre at kende, på tværs af titler, institutter og arbejdsopgaver. Har du forslag til en kollega på SUND, som alle skal lære bedre at kende - eller er der en, du selv ønsker at vide mere om, så skriv til os i SUND Kommunikation.

Skriv til os med forslag til Kend din kollega

Redaktionen afsluttet: 30.05.2024