Skip to main content
DA / EN
Rekruttering

Populære samtalekort satte gang i snakken til første Åbent Hus i to år

Åbent Hus trak igen folk på fysisk besøg på campus i Odense og Alsion i Sønderborg - der var kø til oplæg, stor interesse for vores nye samtalecaféer og rigtig god stemning, da vi igen kunne åbne dørene efter corona.

I Sønderborg benyttede flere end ventet chancen for at stikke hovedet indenfor Alsion. På campus i Odense var der kø til flere oplæg og stor interesse for samtalekort og debat om det svære studievalg.

Selv om det generelt viste sig at være svært at konkurrere med blå himmel og høj sol i Odense, hvor antallet af gæster var markant lavere end før corona, var der god stemning, da vi igen kunne afholde fysisk Åbent Hus på TEK lørdag den 26. februar.

- Det er virkelig glædeligt, at vi igen kan vise vores uddannelser og faciliteter frem til potentielle kommende studerende. Det har vi virkelig savnet. Det har været en stor opmuntring for os at se, hvor motiverede og interesserede de mange unge besøgende er. Det tegner godt for den fremtidige søgning til vores ingeniøruddannelser, siger uddannelsesdirektør Henning Andersen.

I Odense var der rift om adgangen til oplæg om bl.a. software og robotics i Bygning 44, og der var masser af deltagere på de rundture, som var arrangeret rundt i fakultetets laboratorier. Generelt var der dog langt færre gæster end ved det sidste åbent hus i februar 2020 på SDU i Odense. Dengang kiggede 3000 forbi - i år sneg antallet af gæster sig kun lige over 1700.

Til gengæld var der ligefrem kø ved de tre nye samtalecaféer, hvor de unge og deres familier fik udleveret smoothies og en stak kort med relevante spørgsmål til det svære studievalg.

Gustav snakkede studievalg

- Jeg har en storesøster, der læser medicin, og en storebror, der læser til maskiningeniør her på TEK. De er begge med i dag, og de forsøger at overtale mig til at vælge deres fag, men jeg ender nok her på ingeniørstudiet, sagde 20-årige Gustav Andersen, som havde kæresten, forældre og de to søskende med til den café, der var indrettet på toppen af kobbertrappen.

I Sønderborg stod solen direkte ind i det fantastiske, højloftede rum i bygningen. Den skinnede om kap med de mange gæster, som gjorde dagen til et stort tilløbsstykke for SDU, som afholdt dagen i samarbejde med Erhvervsakademi SydVest.

Det er gået langt over forventet. Folk i alderen fra 3 til 93 er strømmet til, så vi er rigtig godt tilfredse, siger afdelingsleder for SDU Studieservice i Sønderborg og Flensborg, Per Boisen.

I denne uge har TEK Kommunikation og vores mange dejlige ambassadører i øvrigt sat gang i arbejdet med at hente nye studerende til, når vi tager på busture til mindst 27 gymnasier i regionen. Så får vi fat i dem, som ikke nåede forbi til Åbent Hus.

Desuden starter vi lige om lidt vores Go Get IT Girls-kampagne, hvor vi over fem aftener i samarbejde med lokale virksomheder inviterer unge piger til at prøve kræfter med IT bl.a. ved at kode og bygge hjemmesider.

Du kan se billeder fra Åbent Hus her på vores Facebookside.

Og her kan du læse og høre mere om den kommende Go Get IT Girls-kampagne, som løber over de kommende måneder.


Redaktionen afsluttet: 03.03.2022