Skip to main content
DA / EN
Coronavirus

Coronavirus: SDU følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger

SDU opfordrer alle medarbejdere og studerende til løbende at holde sig opdateret via de danske myndigheders officielle kanaler.

Af Katrine Findsen, , 27-02-2020

Efter det første danske tilfælde af Coronavirus, COVID-19, er der ifølge de danske sundhedsmyndigheder fortsat lav risiko for, at vi ser udbredt smitte i Danmark. Samtidig er det danske sundhedsvæsen godt rustet til at håndtere patienter med smitsomme sygdomme.

- Efter udviklingen i Italien over weekenden havde vi forventet snart at se tilfælde af COVID-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger. Men vores strategi er fortsat at inddæmme smittespredning i Danmark. Det gør vi ved hurtigt at diagnosticere COVID-19 og ved at behandle under isolation, samtidig med at vi opsporer og håndterer personer, der har haft tæt kontakt med de smittede, så de kan gå i karantæne, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

Orienter dig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du løbende holde dig orienteret og få yderligere informationer: https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar

Tjek anbefalinger fra Udenrigsministeriet

Skal du som studerende eller medarbejder ud at rejse, bør du følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger og bruge dem som rettesnor: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Redaktionen afsluttet: 27.02.2020