Skip to main content
DA / EN
Feriepenge

Indefrosne feriepenge – hvad har du optjent, og hvad har du til gode?

Mange har allerede fået udbetalt de første tre ugers indefrosne feriepenge, og der er indgået aftale om udbetaling af de resterende to uger. Nu får du en opgørelse over, hvad du har optjent alt i alt.

Af Katrine Findsen, , 17-12-2020

Der er allerede udbetalt milliarder af danskernes indefrosne feriepenge inden fristen udløb for de første tre uger her den 1. december. I første omgang er der dog tale om et a conto-beløb, der blev udbetalt, men når du får din decemberlønseddel, kan du se, hvor mange penge, SDU indberetter til Lønmodtagernes Feriemidler.

De indefrosne feriedage og feriepengene er optjent i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020.

SDU har derfor beregnet både feriedage og feriepenge for denne periode, som bliver indberettet til Lønmodtagernes Feriemidler senest den 31. december 2020.

På din lønseddel for december måned 2020 vil det beregnede beløb fremgå og vil blive vist således:

 Kode Tekst på lønseddel Feriepenge %-sats Beløb ydelser Beløb fradrag
 5025  Indefrosne feriepenge 12,50  fx kr. 12.345,67  
 9525 Til Lønmodtagernes Feriemidler 12,50   fx kr. 12.345,67

Tjek beløbet efter

Du får en samlet opgørelse i starten af 2021 fra Lønmodtagernes Feriemidler. I dette brev bliver du bedt om at tjekke de oplysninger, din arbejdsgiver har indberettet til fonden, altså beløbet på din decemberlønseddel.

Det kan være tricky at regne beløbet efter, men som hovedregel skal du tage udgangspunkt i din ferieberettigede løn fra 1. september 2019 til 31. august 2020. Start med at finde ud af, hvor meget ferie du har holdt i den periode. Det kan du tjekke i minferie.sdu.dk. Træk afholdt ferie med løn fra i kroneværdi – hvad er din løn fx for 25 feriedage eller 10 feriedage, hvis det er det, du har afholdt? Det beløb skal trækkes fra din feriegivende løn, da du ikke optjener feriepenge, mens du holder ferie. Beløbet, der står tilbage, skal du tage 12,5 pct. af – og derefter har du værdien af dine indefrosne feriepenge.

Husk at trække dem fra, du eventuelt allerede har fået udbetalt. Derved får du et beløb, der svarer til de sidste to ugers indefrosne feriepenge.

Hvis du (også) har brug for lidt regnehjælp, kan du finde en god beregner hos Dataløn ( https://www.dataloen.dk/loen/tema-ferielov/beregn-indefrosne-feriepenge-til-udbetaling), der kan hjælpe dig med at regne efter. Beregneren giver ikke det helt præcis beløb, men kan give dig en fornemmelse af, om beløbet på lønsedlen er korrekt.

Medarbejdere der er tiltrådt på SDU den 1. september 2020 eller senere, har ikke indefrosne feriepenge fra SDU, men kan have penge til gode fra en eventuelt tidligere arbejdsgiver.

Udbetaling af det resterende beløb

Onsdag den 2. december 2020 blev der indgået en bred politisk aftale, der betyder, at lønmodtagerne kan få udbetalt de sidste op til cirka to uger af deres indefrosne feriepenge. Dem, der ikke har hævet nogen af deres feriepenge, kan hæve op til fem ugers feriepenge på én gang.

Partierne er enige om, at udbetalingen skal finde sted fra marts 2021, som er det tidligst mulige tidspunkt, de indefrosne feriemidler kan opgøres og udbetales.

Du vil ikke få besked fra SDU om denne udbetaling, som du heller ikke fik sidst, så følg med i dagspressen for mere information om, hvornår pengene kan udbetales. 

Få mere at vide:

Der er masser af god information på borger.dk 

Hvis du har spørgsmål, så kontakt din lønsagsbehandler.  

Øvrige spørgsmål rettes til Lønkontorets mailboks: Loen@sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 17.12.2020