Skip to main content
Citizen Science

SDU bevæger sig

Brug et par timer af din arbejdstid den 9. oktober på at gøre noget godt for dig selv og for forskningen.

Af Thomas Kaarsted, , 01-10-2020

Fredag før efterårsferien, 9. oktober 2020 kl. 12-14, afholdes eventet ”SDU bevæger sig” for alle ansatte på universitetet, så der er god mulighed for at komme ud og røre sig lidt sammen med kollegaerne.

Så snør løbe- eller vandreskoene, hop i yoga- eller fitnesstøjet, deltag i fodbold- eller floorball-turneringerne, eller gør noget helt fjerde. Der afholdes både online arrangementer og aktiviteter på de forskellige campusser. 

Vi er mindre aktive

Forskning viser, at vi under Corona-krisen er blevet mere inaktive, vi sidder mere og bevæger os langt mindre end normalt, og det er derfor i særligt relevant at sætte fokus på bevægelse i denne tid. 

Derfor inviteres alle ansatte til at bruge et par timer af deres arbejdstid til at deltage i eventet. "SDU bevæger sig" er en ny SDU-strategi, der løber to år.

Eventet er startskuddet til et større Citizen Science-projekt, der skal bidrage til at integrere en sund kultur i hverdagen for medarbejdere og studerende.

Det tilrettelægges derfor som et Citizen Science-projekt, hvor medarbejdere og studerende involveres og engageres i udvikling, gennemførsel og implementering af projektet i alle campusbyer. I første omgang sættes der fokus på vigtigheden af bevægelse i hverdagen. 

Hvad kan jeg så være med til?

Du kan se de forskellige aktivitetstilbud her: https://www.sdu.dk/da/forskning/forskningsformidling/citizenscience/sdu-bevaeger-sig

Projektet afholdes selvfølgelig efter gældende Corona-regler og -restriktioner.

 
Redaktionen afsluttet: 01.10.2020