Skip to main content
DA / EN

GET-team

Vellykket besøg fra IGAB

Syddansk Universitet havde i slutningen af november besøg af SDU’s International Gender Advisory Board (IGAB), der over to dage gav gode anbefalinger og refleksioner videre til SDU i relation til det strategiske diversitets-, inklusions- og ligestillingsarbejde, der foregår på universitetet.

Den 29.-30. november var der fint besøg på SDU, som i dagene tog imod syv medlemmer af SDU’s International Gender Advisory Board (IGAB). Hvert år besøger de SDU med inspirerende, kvalificerende og udfordrende feedback til arbejdet med diversitet, inklusion og ligestilling centralt og lokalt på universitetet.

Board-medlemmerne kommer fra store universiteter i ind- og udland som fx MIT i USA og Cambridge i England. Deres besøg rummer flere faglige elementer, f.eks. en masterclass og et reviewmøde med direktionen, hvor de agerer kritisk ven for SDU’s ledelse.

Værdiskabende sparring

Liv Baisner Petersen, der leder SDU’s Gender Equality Team (GET), forklarer, at der til masterclassen er deltagere fra de lokale og centrale ligestillingsudvalg på Syddansk Universitet.

- Hvert lokale ligestillingsudvalg præsenterer en SWOT-analyse med styrker, svagheder, muligheder og trusler, IGAB reflekterer over spørgsmål fra udvalgene efterfulgt af sparring i de lokale ligestillingsudvalg med eget IGAB-medlem, der følger det specifikke udvalg år efter år, og som bringer individuel sparring ud fra de problematikker og indsatser, der arbejdes med lokalt, som varierer meget.

- Det er bestemt værdifuldt at få en mere direkte dialog med de dygtige eksperter fra ind- og udland. De har kvalificeret det strategiske diversitets-, inklusions- og ligestillingsarbejde på SDU og er gedigent værdiskabende, siger Liv Baisner Petersen.

Ros til SDU-ledelsen

Forperson for SDU’s centrale ligestillingsudvalg og dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ole Skøtt, deltog sammen med resten af direktionen i et review-møde med IGAB, hvor der samles op på tidligere anbefalinger fra IGAB-medlemmerne ligesom direktionen fik input til nuværende strategiske indsatser.

Han fortæller, at der var stor anerkendelse til arbejdet med indsatser for diversitet, inklusion og ligestilling på Syddansk Universitet.

- Der var meget ros, specielt fordi de kunne se, at mange af sidste års anbefalinger var der blevet lavet konkrete indsatser ud fra. Medlemmerne virkede generelt meget glade for at opleve de meget engagerede lokale udvalg, og jeg er overbevist om, at de også tager noget inspiration med hjem til deres arbejde fra hinanden og vores øvrige GET-aktiviteter på SDU.

- Og så var det rart med yderligere sparring og anvisning, ligesom vi blev bekræftet i, at vi er rigtig godt på vej med mange ting, siger Ole Skøtt

Se medlemmerne af SDU’s IGAB på sdu.dk 

Redaktionen afsluttet: 20.12.2023