Skip to main content
DA / EN

Satsning

Hvem skal være SDU og OUH’s næste flagskibscenter?

Nu begynder processen med at finde det næste fælles SDU-OUH-flagskibscenter, som udnævnes i slutningen af 2024.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 07-02-2024

SDU og OUH kommer til at bo under samme tag indenfor få år, og allerede nu er der fuldt fokus på at knytte fremragende forskning og behandling endnu tættere sammen til gavn for patienterne og samfundet.

Et af initiativerne er udnævnelsen af SDU og OUH’s flagskibscentre, som bringer forskere sammen i interessante tværdisciplinære og translationelle forskningssamarbejder på tværs af de to organisationer.

I oktober 2023 blev STEMBRACE udnævnt som SDU og OUH’s første flagskibscenter og fik tildelt 14 millioner kroner til at forske i, hvordan stamceller kan bruges til at genopbygge beskadigede organer.

Det næste flagskibscenter skal findes

Nu begynder processen med at finde det næste SDU-OUH-flagskibscenter. Processen frem mod udnævnelsen i slutningen af 2024 er:

Fase 1 – Forskergrupper kan indsende indledende interessetilkendegivelser til ouh.forskning@rsyd.dk. Deadline for indsendelse er 7. maj.
Interessetilkendegivelserne vurderes af tre bedømmere fra SDU’s RI-råd, to bedømmere fra OUH’s forskningsråd og en patient. Der udvælges op til fem projekter til fase 2.

Fase 2 – I denne fase indsender de udvalgte projekter en egentlig ansøgning, som efterfølgende gennemgår eksterne reviews, der foretages af internationale bedømmere. Deadline for denne ansøgning er 15. september. Op til tre projekter går videre til fase 3.

Fase 3 – De udvalgte projekter præsenterer i december 2024 for et panel bestående af SDU’s dekaner og 2 direktører fra OUH. Panelet vurderer og udvælger SDU-OUH’s næste flagskibscenter, der tildeles 14 millioner kroner over en periode på fem år. 

Kriterier og metode for udvælgelse i de enkelte faser, samt overordnet proces kan tilgås her
Kontakt ved spørgsmål: ouh.forskning@rsyd.dk


Redaktionen afsluttet: 07.02.2024