Skip to main content
DA / EN

Nekrolog

Nekrolog for Miguel Malek Maalouf

Det er med stor sorg, at vi må meddele at vores kollega Miguel Malek Maalouf er gået bort d. 2. juni 2024

Vi vil huske Malek som en engageret forsker og underviser i Global Sustainable Production sektionen (GSP) på Syddansk Universitet (SDU), i Odense.

’Jeg måtte hjælpe Malek hen til toget, give ham rygsækken på,
og hjælpe ham op i toget. Han kunne ikke klare det selv.
Men han ville til SDU for at hjælpe sine studerende’

- omtrent sådan faldt ordene fra Maleks kone, Rania, da sektionsleder og professor Jan Vang besøgte Malek på hospitalet dagen før han gik bort.

Malek blev født og voksede op i Libanon, senere flyttede han først til Brasilien, og så til Danmark. Han modtog sin Ph.d.- grad fra CBS i 2013, og fortsatte sit arbejde dér indenfor Operations Management, indtil han i 2015 blev ansat ved Aalborg Universitet, København. I februar 2020 kom Malek til SDU, og blev lektor i GSP-sektionen, hvor han genoptog sit mangeårige forsknings­samarbejde med Peter Hasle og Jan Vang, samtidig med at han underviste i Supply Chain i mange afskygninger på GMM-uddannelsen.

Malek bidrog til forskningen inden for Sustainability, hvor han arbejdede for at forbedre arbejds- og sundhedsforhold for arbejderne i tøj- og læderindustrierne i Bangladesh. Han var meget engageret i at komme ud på fabrikkerne og sikre, at forskningen ikke kun blev inden for universiteternes mure. Samtidig ønskede han at forskningen skulle bidrage til teoriudvikling. Inden for Supply Chain Management var Malek en af de første til at publicere om Paradoksteori. En teori han også benyttede i studierne i Bangladesh.

At Malek var en højt værdsat kollega, kan ses af de mange e-mails som både Rania og SDU har modtaget fra kolleger i Danmark og Bangladesh, hvori de udtrykker deres støtte.

Malek satte en meget stor ære i sit arbejde, og han var fokuseret på sit arbejde, længe efter at sygdommen havde fået tag i ham. Han var dedikeret i en sådan grad, at han kort før sin død afholdt en eksamen online. Han var meget privat omkring sit sygdomsforløb, og mistede aldrig troen på at han ville vende tilbage til sit arbejde, når behandlingen havde haft sin effekt.
Desværre gik det ikke som han håbede, og søndag d. 2. juni sov han ind, omgivet af sin familie, i en alder af 60 år.

Æret være Miguel Malek Maaloufs minde.

Vores tanker går til Maleks kone og søn, samt hans øvrige familie.

På vegne af Institut for Teknologi og Innovation,
Jeroen Bergmann, Institutleder,
Jan Vang, Sektionsleder af GSP

Redaktionen afsluttet: 07.06.2024