Skip to main content
DA / EN
Uddannelse

Jurauddannelse etableres på SDU i Esbjerg

Fra efteråret 2023 kommer SDU til at have en jurauddannelse i Esbjerg. Det står klart, efter at Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser - også kaldet RUVU - har godkendt SDU’s ansøgning for uddannelsen. Det offentliggjorde statsminister Mette Frederiksen under et besøg på SDU i Esbjerg torsdag formiddag.

SDU’s planer om at give muligheden for at blive jurist i Esbjerg bliver en realitet fra næste år, hvor det første hold studerende bydes velkommen på campus.

Uddannelses- og Forskningsministeriets RUVU-udvalg har godkendt ansøgningen, og den glædelige nyhed blev torsdag præsenteret af statsminister Mette Frederiksen, som besøgte SDU i Esbjerg.

Begejstring på Juridisk Institut

Ifølge Hanne Søndergaard Birkmose, der er institutleder på Juridisk Institut, glæder man sig til at komme i gang med det nye uddannelsestilbud.

- Vi er enormt glade for, at ansøgningen er blevet godkendt. Det er afgørende for SDU, at en jurauddannelse i Esbjerg ikke blot bidrager til at uddanne juridiske kandidater med et højt fagligt niveau, men at uddannelsesudbuddet også understøtter en succesfuld fastholdelse af kandidater i lokalområdet.

- Nu kan vi konkretisere det store arbejde blandt andet med studieordninger, som vi allerede har sat i gang. Det glæder vi os meget til, siger hun.

Der arbejdes hen imod, at de første 50 studerende på bacheloruddannelsen starter til september 2023, mens det første optag af kandidatstuderende følger i 2026.

Vigtig tilføjelse til SDU’s regionale profil

SDU er et stærkt regionalt funderet universitet med uddannelsescampusser i Sønderborg, Kolding, Odense, Slagelse og Esbjerg. I dag er mere end 20 pct. af bacheloroptaget placeret uden for hovedcampus i Odense.

SDU arbejder kontinuerligt på at understøtte den vigtige dagsorden om ambitiøse uddannelser regionalt, og derfor er SDU’s rektor Jens Ringsmose også begejstret for nyheden.

- Den nye uddannelser flugter godt med SDU’s overordnede strategi om at være et regionalt forankret universitet i international klasse. Vi sikrer gode forskningsbaserede uddannelsesmiljøer via et tæt samarbejde med centrale aktører i vores campusbyer, som nu styrkes i Esbjerg. Det er vi meget tilfredse med, og godkendelsen kommer samtidig til at gavne det lokale erhvervsliv, siger han.

Redaktionen afsluttet: 29.04.2022