Skip to main content
DA / EN

Fællesindkøb

Fællesindkøb af kontorartikler til SDU’s centrallager har nedbragt Lyreco-bestillingerne betragteligt

En intern optimering af logistikken omkring bestilling af kontorartikler har medvirket til, at SDU har nedbragt mængden af småbestillinger til Lyreco markant. Indsatsen har medført et lavere CO2-aftryk via færre kørsler og mindre emballage, og indsatsen fortsætter.

Før coronapandemien sendte Syddansk Universitet mange småordrer mod Lyreco, der leverer kontorartikler. Det betød mange leveringer, meget transport og meget emballage og dermed også et højt klimaaftryk.

En systematisk indsats har betydet, at kontorartiklerne nu samles på ét fælles centrallager ligesom der er vedtaget bestemte kuglepenne, blokke og andet til det daglige arbejde, som SDU konsekvent bestiller.

På den måde ensartes bestillingerne, ligesom de samles og først sendes afsted, når ordrerne har nået en vis størrelse.

Hele indsatsen har betydet, at antallet af småordrer på under 250kr til Lyreco er blevet nedbragt med over 30 %. Det totale antal af fakturaer er næsten halveret fra 2059 i 2018 til 1248 sidste år. En fremskrivning af 2023’s bestillinger peger på en yderligere reducering af antallet af ordrer.

Der arbejdes pt. på indførelsen af shared facilities af kontorartikler i et pilotprojekt i fællesadministrationen, hvilket yderligere kan medvirke til færre små bestillinger fra centrallager og optimeret logistik.

Den 6. november afholdes en konference på SDU af halvanden times varighed, hvor emnet er ”Hvordan kan SDU indkøbe mere brugt og udlede mindre CO2?”. Læs mere og tilmeld dig direkte her.


Redaktionen afsluttet: 30.10.2023