Skip to main content
DA / EN

Uddannelsesadministration

Næste skridt i omstillingen af SDU’s uddannelsesadministration

SDU tager nu et skridt videre i arbejdet med at omstille uddannelsesadministrationen.

Rektoratet og vicedirektøren for uddannelse vil indlede en dialog med ledelsen og de kollegiale organer om tilgangen til omstillingen, og hvilke anbefalinger fra analysen der skal prioriteres først. Omstillingen skal ske i synergi med eksisterende projekter og deres krav til uddannelsesadministrationen, samtidig med at vi opretholder sikker drift.

Arbejdet udspringer af den omfattende analyse, der blev offentliggjort i starten af 2023. Du kan læse afrapporteringen og rektoratets vurdering her.

Siden analysens offentliggørelse er der taget flere konkrete skridt mod at arbejde med selve organiseringen af uddannelsesadministrationen:

  • SDU’s bestyrelse vedtog i juni 2023 en ny strategi for SDU med ændrede ambitioner og målsætninger for universitetet, herunder på uddannelsesområdet.
  • 1. januar 2024 startede Stinne Hørup Hansen som vicedirektør for uddannelse med ansvar for Studieservice. Vicedirektøren spiller en central rolle i den videre implementering af omstillingen af uddannelsesadministrationen på SDU og vil dermed være med til at tegne den fremtidige uddannelsesadministrative organisation på SDU. 
  • Vicedirektøren vurderede, at der var et umiddelbart behov for at skabe forandringskapacitet i Studieservice og et fundament for sikker drift, og at det krævede en ændring af organiseringen i Studieservice. I første halvdel af 2024 har vicedirektøren således etableret en reorganisering af afdelingerne og navneændring til SDU Uddannelse og fået ledelsen på plads. Næste skridt er at der ansættes en projektleder til omstillingen af uddannelsesadministrationen.
  • NytSIS programmet har i løbet af 2023 og 2024 kortlagt de uddannelsesadministrative hovedprocesser og ansvarsområder. Denne kortlægning vil være et værdifuldt værktøj i den videre organisering af uddannelsesadministrationen.
  • I det forgangne år har SDU desuden arbejdet systematisk med at forenkle administrative processer, herunder også dem i uddannelsesadministrationen. Dette arbejde har tydeliggjort organisatoriske forskelle mellem fakulteterne og skabt en erkendelse af behovet for forandring for at høste alle fordele ved procesforenkling.

Hvis denne nyhed giver anledning til spørgsmål, er I velkomne til at kontakte vicedirektør for uddannelse Stinne Hørup Hansen; stinne@sdu.dk.

Redaktionen afsluttet: 22.10.2024