Skip to main content
DA / EN

Tættere samarbejde

SDU og OUH styrker det strategiske samarbejde

Universitetet og universitetshospitalet i Odense arbejder på en fælles vision for et bredt strategisk samarbejde i forbindelse med den kommende sammenflytning af SDU og OUH. I den forbindelse har man netop oprettet en fælles enhed, som skal understøtte samarbejdet.

Undervisningen er dette efterår begyndt på Nyt SUND og markerer en milepæl i sammenflytningen af OUH og SDU, der bliver enestående på dansk grund, når nyt OUH også står færdigt om nogle år. Og nu knytter direktionerne på OUH og SDU endnu tættere strategiske bånd.

Der er allerede i dag et veludviklet samarbejde mellem især SDU’s sundhedsfaglige fakultet og OUH, og ambitionen er at lære af dette, og bruge det til at styrke det strategiske samarbejde på tværs af hele universitetet.

Fælles vision på vej

De to direktioner har gennem længere tid arbejdet på en fælles vision for et bredt strategisk samarbejde mellem universitet og universitetshospital. En vision, der har fokus på nytænkende forskningsdagsordner, grundforskning, missionsdreven forskning, innovative løsninger og et stærkt fællesskab om uddannelse til fremtiden.

Alt sammen i tæt samspil med det omkringliggende samfund og til gavn for sundheden

I november 2023 mødes de to direktioner for at godkende den fælles vision for OUH og SDU og de konkrete prioriterede aktiviteter, som skal igangsættes i den forbindelse.

Næste skridt mod styrket strategisk samarbejde

OUH og SDU’s styrkede strategiske samarbejde blev udbygget yderligere i oktober 2023, så der nu er etableret et forretningsudvalg og en fælles enhed. Lederen af den nye enhed og samarbejdet mellem de to organisationer er Anders Christian Frederiksen, som kommer fra en stilling som kvalitetschef på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Han ser frem til arbejdet med udfoldelsen af den nye fælles strategi:

- Jeg er spændt på at få indblik i de oplagte strategiske overlap mellem SDU og OUH, som vi kan arbejde videre med. Jeg ser nok mig selv som den strategiske lynlås, der i tæt samspil med alle de relevante interessenter i organisationerne skal gøre de fælles visioner konkrete, siger Anders Christian Frederiksen, der er tiltrådt 1. oktober.

Rektor Jens Ringsmose udtaler i forbindelse med ansættelsen af Anders Christian Frederiksen:

- De fælles strategiske målsætninger for OUH-SDU-samarbejdet har stor bevågenhed og opbakning i begge direktioner, og jeg glæder mig over, at vi har kunne tiltrække en stærk profil, der kan hjælpe os med at prioritere og realisere dem.

Anders Christian Frederiksen er i en delt ansættelse mellem OUH og SDU, og har på SDU kontor i Rektorsekretariatet.

Redaktionen afsluttet: 26.10.2023