Skip to main content
DA / EN
Ny bestyrelsesformand

Søren Vilby er ny bestyrelsesformand på SDU

Den 57-årige erhvervsmand Søren Vilby bliver ny bestyrelsesformand på Syddansk Universitet, og han skal dermed stå i spidsen for universitetets strategiske arbejde de kommende fire år.

SDU har fundet sin kommende bestyrelsesformand. Søren Vilby, der er administrerende direktør i Micro Matic og nuværende bestyrelsesmedlem på SDU, sætter sig i formandssædet efter Niels Thorborg.

En opgave, han glæder sig meget til.

- Jeg er virkelig glad for muligheden, og det bliver en meget spændende opgave for mig og bestyrelsen sammen med resten af organisationen. Det var en relativt let og naturlig beslutning for mig at søge formandsposten, da jeg har haft en god erfaring med SDU, siden jeg for 3½ år siden blev en del af bestyrelsen. SDU er i mine øjne et veldrevet universitet, som udvikler sig positivt også for fremtiden.

Stort kendskab til SDU

Søren Vilby har et indgående kendskab til universitetet igennem sin store erfaring fra erhvervslivet.

- Jeg har haft et kendskab og en tilknytning til SDU igennem mange år. Både som censor på universitetet og igennem mine roller i erhvervslivet, hvor jeg altid har ment, at et tæt samarbejde mellem universitetet og industrien kan gavne begge veje. Virksomhederne vinder, når de eksponeres for den høje faglighed, den nye viden og selvfølgelig som aftagere af mange af de kandidater, der uddannes fra SDU. Derfor føler jeg med rette, at jeg kan glæde mig og byde ind med noget.

Han understreger, at nøglen til et veldrevet SDU fremover bliver det tætte samarbejde mellem bestyrelsen og ledelsen. Og at han ønsker at fortsætte den kurs, bestyrelsen og ledelsen har sat, også i de seneste år med Niels Thorborg som formand.

- Jeg tror på den linje, der allerede er lagt, og jeg har været med i alle drøftelserne med ledelsen og dekanerne de seneste år, så jeg vil ikke gå efter at revolutionere den måde, universitetet drives på. Men tiderne ændrer sig, og der er flere udfordringer i vente for sektoren, som vi er nødt til at tage højde for og agere i med eksempelvis den demografiske udvikling og de politiske rammer.

Glæde hos rektor

SDU’s rektor Jens Ringsmose er meget tryg ved valget af Søren Vilby som ny formand og sender samtidig roser til Niels Thorborg for indsatsen.

- Jeg er meget glad for, at det bliver Søren Vilby. Han har siddet i bestyrelsen siden 2018, har stor ledelseserfaring, og så har han et indgående kendskab til universitetets indre liv. Det er et stærkt valg til at tage over for Niels Thorborg, der har været en meget kompetent og visionær formand, siger han og fortsætter:

- Jeg ser frem til samarbejdet, og jeg er overbevist om, at Søren med sine visioner og høje ambitionsniveau vil bidrage til, at SDU også i fremtiden vil være et universitet i international klasse med højeste kvalitet og faglighed i forskningen og på uddannelserne.

Det helt rigtige match

Birthe Friis Mortensen, som er formand for udpegningsorganet, der har udpeget den nye formand, forklarer, at Søren Vilby besidder alle de nødvendige egenskaber til formandsposten. Hun understreger, at den nye formand er valgt blandt et yderst kvalificeret ansøgerfelt.

- Udvalget har konstateret og mener, at Søren Vilby til fulde har veldokumenteret erfaring med organisering, strategi og topledelse. Han har en stor og ægte interesse i sammen med ledelsen på SDU at være med til at forme de kommende år i universitetets udvikling. Det var vigtigt, at han kendte til SDU’s virke og samtidig har forståelse for mulighederne og udfordringerne i sektoren, lyder det fra Birthe Friis Mortensen.

Søren Vilby overtager posten som bestyrelsesformand i januar 2023 fra Niels Thorborg, der fratræder efter at have været med i bestyrelsen i de maksimale to perioder, som universitetsloven tillader.

Curriculum Vitae

Søren Vilby

Født 1965

Gift med Louise Vilby, 3 voksne døtre

Erhvervserfaring

2008- : CEO, Micro Matic A/S

2006-2008: CEO, Senmatic A/S

1995-2006: Ledende stillinger i Roulunds gruppen (A.P. Møller/Mærsk) i Danmark og England

1992-1995: Deloitte Corporate Finance, København og London

1989-1992: Hafnia Merchant Bank

1988-1989: Inventor Venture

Uddannelse

1991: HD, finansiering

1988:Cand.merc., international marketing

Øvrige tillidshverv

Honorær konsul, Finland

Bestyrelsesformand

Syddansk Universitet

Epoke A/S

Gertsen & Olufsen A/S

Mountain Top Industries A/S

Bestyrelsesmedlem

Nissens A/S

 

Redaktionen afsluttet: 09.01.2023