Skip to main content
Undervisningsprisen 2024

To fremragende undervisere er indstillet til Undervisningsprisen 2024

Syddansk Universitet har valgt at indstille Johanne Louise Christiansen – lektor på religionsstudier – samt Jaume Castan Pinos, der er lektor hos Institut for Statskundskab, til den nationale pris som Årets Underviser. Prisen uddeles i København den 23. september.

På manddag bliver det afsløret, om en af årets modtagere af Undervisningsprisen 2024 til daglig har sin gang på Syddansk Universitet.

Johanne Louise Christiansen og Jaume Castan Pinos – fra henholdsvis  HUM og SAMF – er draget til Operaen i København, hvor nogle af de ypperste undervisere fra landets uddannelsesinstitutioner hyldes med uddelingen af Undervisningsprisen fra H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsministeren.

Også fra SDU's side er der store roser til de to indstillede undervisere. 

- SDU’s inspirerende og ambitiøse undervisere er afgørende for, at vi har fagligt stærke læringsmiljøer hvor vores studerende trives og får gode kompetencer med sig. To af SDU’s fremragende eksempler på dygtige undervisere er Johanne og Jaume, der med høj faglighed og interessant undervisning engagerer de studerende. Derfor er det også fuldt fortjent, at netop de 2, er indstillet til den nationale Undervisningspris 2024, siger Helle Waagepetersen, prorektor for uddannelse.

En eminent formidler af et felt præget af fordomme

I indstillingen af Johanne Louise Christiansen, står der blandt andet:

”Johanne Louise Christiansen (JLC) er en underviser, der på fineste vis formår at balancere relevansen af humanistisk ud¬dannelse med religionsvidenskabelig kernefaglighed.

JLCs undervisnings- og forskningsfelt er Koranen og islam¬studier. Islam er et felt, der er omgærdet af fordomme og berø¬ringsangst, men JLC evner i sin undervisning at bringe dette ud i det åbne, og hun inddrager både de fordomme, der findes i offentligheden, og dem, der findes i undervisningen.”

Sønderborgs catalanskfødte underviser i særklasse

Jaume Castan Pinos vandt sidste år prisen som årets underviser på Syddansk Universitet, hvorfor det var naturligt at indstille ham til den nationale Undervisningsprisen. I hans indstilling fremhæves Jaumes evner til at bringe fornyelse og kvalitetet ind i undervisningen:

”Jaume Castan Pinos (JCP) er en underviser i særklasse, som har formået at spille en helt central rolle i at udvikle kvalitet og sikre fornyelse af uddannelsen European Studies i Sønderborg.

JCP har ikke bare udviklet en række succesfulde nye lærings¬formater (rollespil, simulationer mm.) til sin egen undervisning, men han er også i høj grad lykkedes med at dele sine positive erfaringer med sine kolleger, og det på en så inspirerende måde, at de succesfulde nye undervis¬ningstiltag har kunnet sprede sig og blive til en fælles praksis(…)”

Redaktionen afsluttet: 18.09.2024