Skip to main content
DA / EN

Undervis lovligt

Når du skal planlægge dit undervisningsforløb på itslearning må du uploade:

  • materiale du selv har fremstillet, samt materiale, hvor rettighedshaveren har tilladt brugen.
  • links til lovlige hjemmesider, elektroniske tidsskrifter og databaser.
  • artikler og kapitler fra e-tidsskrifter og e-bøger, hvis forlaget tillader course packs  (se mere under ”Vis vilkår for brug” under det enkelte tidsskrift i bibliotekets alfabetiske liste over tidsskrifter ).
  • indskannet materiale, hvis det er i overensstemmelse med den aftale SDUB har indgået med Copydan, eller hvis du har fået tilladelse fra ophavsmanden.

Du må IKKE linke til hjemmesider med ulovligt indhold og du skal altid sørge for, at det fremgår hvem der er ophavsmanden til det, der lægges på Blackboard. Det er heller IKKE tilladt at sende downloadede licensbelagte materialer til andre pr. mail - det gælder kolleger såvel som studerende -også selvom det er tilladt at bruge en given artikel eller et kapitel i course packs.

Find mere information på vores vejledning som du finder her: http://libguides.sdu.dk/ophavsret

Bemærk at det ALTID er tilladt at linke direkte til bibliotekets licensbelagte materialer. Hvis du vil give dine studerende adgang til licensbelagte materialer fx via itslearning, kan du linke til disse enten med DOI-nummeret (Digital Object Identifier - artiklens unikke id-nummer) eller med et permanent/stabilt link.

Skriv eller kopier et DOI-nummer ind i boksen, og klik på "Generér link".

Indtast DOI-nummer:

Herunder kommer dit link:

Du vil nu have genereret et link med DOI-nummeret. Dette link kan du kopiere og bruge til at lave stabile henvisninger.

Sidst opdateret: 20.07.2022