Skip to main content
IT

Frigiv selv e-mails som er fanget i karantæne

E-mails, som lander i karantæne, er blevet udpeget og identificeret som potentielt risikable for vores IT-sikkerhed af vores e-mail-sikkerhedsfiltre. Vi har implementeret en løsning der muliggør, at man selv kan frigive e-mails fanget i karantæne.

Af SDU IT, , 19-09-2023

SDU IT ønsker at informere jer om en teknisk problematik, som nogle af jer måske allerede har stiftet bekendtskab med. Det drejer sig om e-mails, der er blevet fanget i karantæne af vores avancerede sikkerhedsfiltre.

 

Hvorfor sker det?

E-mails, som lander i karantæne, er blevet udpeget og identificeret som potentielt risikable for vores IT-sikkerhed af vores e-mail-sikkerhedsfiltre. Dette kan skyldes forskellige faktorer og aspekter, såsom mistænkelige vedhæftede filer, ukendte afsendere eller uidentificerede links. Disse sikkerhedsfiltre er skabt i intentionen om at beskytte vores universitetsnetværk mod malware, phishing og andre digitale trusler.

 

Hvad kan du gøre, hvis din e-mail er fanget i karantæne?

Godt nyt! Vi har implementeret en løsning der muliggør, at man selv kan frigive e-mails fanget i karantæne.

 

Følg nedenstående steps, hvis du ønsker at gøre dette.

 

  1. Kontroller din indbakke 

    Når en e-mail er fanget i karantæne, modtager du en meddelelse i din indbakke med tilhørende information. E-mailen indeholder instruktioner samt et link til at frigive den udpegede e-mail.

  2. Frigiv e-mailen 

    Åbn meddelelsen og følg vejledningen om at frigive e-mailen. Gør du dette, vil din e-mail straks sendes tilbage til din ordinære indbakke.

Hvad gør SDU IT?

Vi arbejder kontinuerligt på at optimere vores sikkerhedsforanstaltninger samt minimere antallet af legitime e-mails, der ender i karantæne. Dette inkluderer opdateringer af vores sikkerhedsfiltre, uddannelse af brugere om e-mail-sikkerhed og samarbejde med leverandører af e-mailtjenester. Alt dette gøres i ønsket om at udvikle og forbedre vores e-mail-autentificeringssystemer.

 

Vi har forståelse for, at det kan være irriterende, når essentielle e-mails bliver fanget i karantæne, men vi arbejder intensivt på at gøre processen håndgribelig for jer.

 

Vi opfordrer dermed alle til at være opmærksomme på vores e-mail-sikkerhedspraksis. Vi bør tage de nødvendige forholdsregler for at undgå at udsætte vores universitet for digitale trusler.

 

Venlig hilsen,

SDU IT, Syddansk Universitet

 

Redaktionen afsluttet: 19.09.2023