Skip to main content
DA / EN

Om uddannelser

Nye uddannelser til SDU

Uddannelses- og forskningsministeren har godkendt nye uddannelsesudbud

SDU har fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at oprette fem nye uddannelser – to bacheloruddannelser og tre kandidatuddannelser. De første studerende bydes velkommen allerede til september i år. 

Følgende nye uddannelser er blevet godkendt:

Bachelor i Kunstig Intelligens på NAT i Odense
Uddannelsen vil give de studerende en omfattende forståelse af teknologien bag kunstig intelligens – også kendt som AI – og vil uddanne dem i at anvende teknologien de uendeligt mange steder, hvor kunstig intelligens kan benyttes.
Studiestart er september 2023.

Civilingeniør (ba og ka) i Software Engineering på TEK i Sønderborg
Uddannelsen udbydes på engelsk og er en del af TEK´s forsknings- og uddannelsessatsning i Sønderborg, hvor SDU vil oprette Center for Industriel Software (CIS) i tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv. 
Bacheloruddannelsen har studiestart til september 2023, mens kandidaten opstartes i 2024.

Kandidat i Populations Studies på SAMF i Odense
Der er tale om Danmarks første uddannelse med fokus på demografi og arbejdet med befolkningsfremskrivninger. Uddannelsen udbydes på engelsk og vil blive tilknyttet Interdisciplinary Centre on Populati-on Dynamics | CPop. 
Uddannelsen får studiestart til september 2024.

Kandidat i Idræt og sundhed på SUND i Esbjerg
Konkurrence- og eliteidræt har siden 2015 været udbudt som specialisering på den eksisterende kandidatuddannelse i Idræt og Sundhed ved SDU Odense. Gennem årene er store dele af specialiseringen flyttet til SDU Esbjerg, og med godkendelsen af en ny uddannelsesfilial kan profilen nu konsolideres i Esbjerg.
Studiestart er september 2023.

Vil du vide mere?

Se UFM’s pressemeddelelse.

Redaktionen afsluttet: 26.01.2023