Skip to main content
DA / EN

Om uddannelser

Nye uddannelser til SDU

Uddannelses- og forskningsministeren har godkendt nye uddannelsesudbud

Af SDU Studieservice, , 23-04-2024

SDU kan se frem til nye uddannelser – én bacheloruddannelse og to kandidatuddannelser. De første studerende skal bydes velkommen til september 2025. 

Følgende nye uddannelser er blevet godkendt:

Bachelor (BSc) i psykologi og kandidatuddannelsen i psykologi (cand.psych) på SDU Esbjerg

Formål og erhvervssigte for uddannelsen er identisk med de eksisterende uddannelser i psykologi ved SDU Odense. Det samme gælder opbygning, struktur og indhold ift. kompetenceprofil og de konstituerende fagelementer. Uddannelserne har et særligt fokus på samfundets betydning for individer og fællesskaber samt et øget fokus på og mulighed for specialisering inden for pædagogisk psykologi og arbejds- og organisationspsykologi.

Bacheloruddannelsen får studiestart til september 2025.
Kandidatuddannelsen får studiestart til september 2028.

Cand.scient. i kvantecomputing på SDU Odense

Formålet er at uddanne kandidater med kompetencer inden for kvantecomputing med særligt fokus på softwareaspekter. De færdige kandidater vil have kompetencer til at programmere og udvikle software til kvantecomputere. Uddannelsen vil fokusere på praktiske såvel som teoretiske aspekter af programmering og softwareudvikling på kvanteplatforme, og de færdige kandidater vil kunne arbejde både med de aktuelt eksisterende platforme såvel som andre platforme, som vil blive udviklet i fremtiden. Som pionerer inden for et nyere teknologisk felt er formålet ligeledes at uddanne kandidater, der kan integrere denne nye software sammen med eksisterende teknologier.

Uddannelsen får studiestart til september 2025.

Vil du vide mere

Læs UFM’s pressemeddelelse.

Læs om reaktioner på godkendelsen i artiklen SDU får nye uddannelser i kvanter og psykologi.

Redaktionen afsluttet: 23.04.2024