Skip to main content
DA / EN

Om rekruttering

Flere har deltaget i Studiepraktik

Sådan gik det på SDU med eksempel fra SDU Esbjerg

Alle SDU’s bachelor- og diplomingeniøruddannelser har onsdag og torsdag i uge 43 haft besøg af unge i Studiepraktik. I alt 1.398 praktikanter har besøgt SDU’s campusser, 180 flere end sidste år, og de kom fra hele landet.

Studiepraktik er en Maggi-terning

På to intense dage afspejler Studiepraktik mange forskellige dele af livet som studerende. Det kommende studievalg handler for praktikanterne både om deres uddannelses indhold, om uddannelsesstedet og den by, de kommer til at tilbringe deres studieliv i.

På alle uddannelser har praktikanterne både mødt et fagligt program, der har givet dem indblik i uddannelsens indhold og undervisning, og de har deltaget i aktiviteter, der skulle give dem oplevelsen af, hvordan det er at være studerende på Syddansk Universitet. Der blev arrangeret rundture i de forskellige byer, fællesspisning, oplæg om hvordan man finder en studiebolig, quiz, hygge med nuværende studerende og meget andet. 

Sådan forløb Studiepraktik på en af vores campusser: SDU Esbjerg

SDU Esbjerg havde fornøjelsen af ca. 60 studiepraktikanter. Studiepraktikanterne fordelte sig på studierne Erhvervsøkonomi, HA, Jura og Sociologi og kulturanalyse. Alle studiepraktikanter – uanset studie – havde aktiviteter målrettet det specifikke studie. De har fulgt forelæsninger, deltaget i øvelsestimer, og fået særskilte oplæg. Derudover var der fælles aktiviteter som frokost og rundvisning, hvor nuværende studerende og faglige vejledere guidede studiepraktikanterne rundt i huset.

Onsdag eftermiddag/aften var der AfterStudy, arrangeret af Education Esbjerg i samarbejde med alle videregående uddannelsesinstitutioner i Esbjerg, for alle studiepraktikanter på videregående uddannelser i Esbjerg. Det hele foregik på Esbjerg Streetfood, hvor Education Esbjerg fortalte om, hvad Esbjerg har at byde på, når man ikke studerer. Det hele krydredes med en quiz og der var efter sigende ”fede præmier”. Fra kl. 19 afholdtes der Bingo, hvor der kom ca. 150 nuværende studerende, og en mulighed for at vinde endnu flere skønne præmier.

Det var første gang, at SDU Esbjerg havde studiepraktikanter på Jura, og det endda uden at uddannelsen er startet op. Første gang SDU Esbjerg optager studerende på Jura er med studiestart 1. september 2023. Der har været udbudt 30 studiepraktikpladser, og alle pladserne blev hurtigt fyldt op.

Bag om Studiepraktik

Studiepraktik ligger hvert år i uge 43, og er for alle landets 3.g'ere og 2. hf'ere samt unge, der holder sabbat. De har søgt om at besøge en uddannelse, de gerne vil helt tæt på, og prøve at gå på i to dage.

sdu.dk/studiepraktik kan du læse mere.

 
Redaktionen afsluttet: 02.11.2022