Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Rekordhøjt antal tilbydes en plads på fakultetets bacheloruddannelser

Med fremgang i både kandidat- og bacheloroptaget er der meget at glædes over

Af Marianne Holmer, , 08-08-2024

Kære medarbejdere

Som jeg skrev før sommerferien, kan vi i år kan vi glæde os over årets søgning til de naturvidenskabelige uddannelser. For bacheloroptaget viser det sig at det er bedste optag nogensinde på NAT.

Vi har tilbudt 589 pladser til nye studerende, hvilket er 5 % højere end i 2019, som var det hidtil højeste optag.

I disse dage venter vi spændt på at de studerende melder tilbage, og indtil videre har 88 % takket ja til deres studieplads. Det er en af de højeste ja-tak procenter på NAT (og SDU).

Det er altid svært at komme med velunderbyggede forklaringer af årets optag. Der bliver arbejdet på at rekruttere studerende til STEM på mange fronter og af mange aktører, både lokalt og nationalt. De mange initiativer bidrager formentligt alle hver især. Det er bemærkelsesværdigt og meget glædeligt at Kemi og Fysik er steget så meget – førstnævnte er tæt ved fordoblet.

Her har en nobelpris i kemi og en meget synlig nobelprismodtager i STEM-sammenhænge samt en dansk og meget aktiv astronaut i rummet formentlig bidraget til at øge interessen for kemi og fysik.

Den nye uddannelse i Kunstig intelligens resulterer i flere studerende til IT-uddannelserne, da optaget på Datalogi stort set fastholdes.

Alle uddannelser bliver markedsført i større omfang end tidligere. Der er en støt stigende aktivitet på vores uddannelsessider på sdu.dk.

Jeg hører fra de unge mennesker på hjemmefronten at SDU gør det rigtig godt på de sociale medier. Det er noget de lægger mærke til, og der bliver spurgt med interesse til vores uddannelser.

Jeg håber derfor at alle vil glæde sig over årets optag. Jeg vil gerne sige tak for den store indsats med markedsføring og rekrutteringsaktiviteter. Hvem ved, måske var det lige dig som kom med et godt argument for, at en studerende valgte netop en af vores uddannelser.

I slutningen af måneden starter de nye forventningsfulde studerende, og jeg glæder mig til at byde dem velkommen.

Sideløbende med undervisningen kommer efteråret til at stå i kandidatreformens tegn. Vi tager også hul på drøftelserne om den nye pædagogiske ramme som skal sikre fortsat attraktive uddannelser på NAT.

Vi skal fortsat være et interessant og relevant uddannelsesvalg for de studerende de næste 50 år.

Vi fejrer fakultetets 50-års jubilæum fredag 16. august. Jeg glæder mig til at se jer - og alle er meget velkomne.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 08.08.2024